Onderverhuur

Onderverhuur houdt in dat de huurder zijn of haar huis niet zelf bewoont, maar doorverhuurt aan een ander. Bij ’thuis mag dat niet. Als u bij ’thuis een woning huurt, moet u zelf in de woning wonen. Bent u van plan om voor een studie of reis of om een andere reden even naar het buitenland te gaan, dan biedt thuis u de optie om in goed overeenstemming met de sociaal beheerder de woning in huisbewaring te laten nemen.

Veel gevraagd over Onderverhuur

Hoe vraag ik huisbewaring aan?

Minimaal 2 maanden voordat u vertrekt, moet u toestemming aan ons vragen voor huisbewaring. U kunt huisbewaring aanvragen door een e-mail te sturen naar info@mijn-thuis.nl. U mag ons ook bellen op telefoonnummer (040) 24 99 999. 

Wij nemen geen aanvragen in behandeling als de woning al zonder onze toestemming door een andere bewoner wordt gebruikt. Dit is niet toegestaan! De huisbewaarder woont dan illegaal in uw woning!

Wanneer kom ik in aanmerking voor huisbewaring?

U kunt u in aanmerking komen voor huisbewaring als u tijdelijk geen gebruik kunt maken van uw woning door

  • werk, stage of studie buiten de regio;
  • langdurige verpleging of verzorging;
  • een langdurige (wereld)reis;
  • proef-samenwonen;
  • een andere, zwaarwegende, reden.

Wat is huisbewaring?

Het kan voorkomen dat u tijdelijk niet zelf in uw huurwoning kunt wonen. Bijvoorbeeld als u een paar maanden naar het buitenland gaat voor werk of stage. Of omdat u gaat ‘proef-samenwonen’ met uw partner voordat u beslist om echt te gaan samenwonen. Het is dan in sommige situaties mogelijk dat een ander persoon op uw huis past. Wij noemen dat huisbewaring. U geeft uw woning tijdelijk in bewaring maar blijft wel zelf huurder van de woning. U blijft dus ook zelf verantwoordelijk voor

  • het op tijd betalen van de huur;
  • het voorkomen van overlast;
  • het geven van alle medewerking bij calamiteiten, bijvoorbeeld bij reparaties bij een lekkage.

Huisbewaring duurt minimaal drie maanden en maximaal één jaar. Het is niet mogelijk de huisbewaringstermijn te verlengen.
Aan het eind van de afgesproken periode beëindigen we de huurovereenkomst, of keert u terug in uw woning. De huisbewaarder heeft in geen enkel geval recht op de woning.