Struikroven in Aalst-Waalre

Met een roversbende van ongeveer 20 buurtbewoners en groen-enthousiastelingen gingen we op struikroofpad in de Michiel de Ruyterstraat in Aalst-Waalre. Samen met struikrover van het eerste uur Bernice Kamphuis, organiseerden we deze dag met als doel zo veel mogelijk planten te redden van de sloop. De sloop van de 16 woningen aan de Michiel de Ruyterstraat die binnenkort start.

De buit was indrukwekkend. Tientallen planten krijgen een tweede leven. In eerste instantie in de pastorietuin van de Agnus Dei kerk even verderop. En straks, als de nieuwbouw staat, in de tuinen van de nieuwe bewoners. Daarvoor organiseren we tegen die tijd weer een gezellige terugplantdag.

Er werden er niet alleen planten gered! Er ontstonden ook mooie nieuwe contacten tussen buurtbewoners. We kregen soep bij Buurvrouw Hettie, kinderen leerden hoe ze moesten snoeien en de pastoor bood ons spontaan aan om de planten in zijn nabijgelegen tuin te laten logeren. Totdat ze straks weer de wijk in mogen. Het was een feestje!