Hans van der Kroon

"Samen ’thuis is voor mij samen zoeken naar de juiste oplossing"

 

27 januari 2020

Zelf uw woning aanpassen

De laatste tijd ben ik op verschillende adressen geweest waar de bewoners aanpassingen hadden gedaan om hun woning te verbeteren. We noemen dat Zelf Aangebrachte Voorzieningen, ofwel ZAV’s. Voor een ZAV moet je altijd toestemming vragen aan ’thuis. Deze bewoners wisten dan niet. Dat is jammer want in het ergste geval moet de ZAV weer weggehaald worden. Daarom wil ik het er in dit artikel nog eens over hebben.

Wanneer is een aanpassing in een woning een ZAV? Dat is:

  • Een aanpassing aan de buitenzijde van de woning. Denk bijvoorbeeld aan een verandadak, airco-unit, rolluiken of satellietschotel.
  • Een aanpassing in of aan de woning waarvoor extra kosten gemaakt moeten worden om ze in de toekomst weer weg te halen. Denk bijvoorbeeld aan een extra wand, aanpassing in de keuken, ligbad of extra toilet.

Tip: Vraag altijd voordat u aan een klus in of aan huis begint aan ’thuis of toestemming nodig is. Dan weet u waar u aan toe bent, wat wel en wat niet mag en voorkomt u vervelende verassingen. U kunt op deze website eenvoudig toestemming aanvragen voor een ZAV.

Veel klusplezier!