Woning kopen

Bent u op zoek naar een koopwoning?
U kunt bij ons op verschillende manieren een woning kopen

In onderstaand filmpje geven wij u meer informatie over het kopen van een woning bij ’thuis:

  

Bekijk ons aanbod Koopgarant en Kopen naar Wens op Wooniezie.nl

Op www.wooniezie.nl bieden wij en de corporaties in de regio Eindhoven-Helmond vrijkomende koopwoningen aan. Zo heeft u op één website het aanbod van beschikbare koopwoningen in de regio.

We bieden hier onze beschikbare koopwoningen aan via loting, dus iedereen maakt kans. Huurders van een corporatie die is aangesloten bij Wooniezie, krijgen echter (onder voorwaarden) voorrang op een aantal geselecteerde woningen. Let hiervoor goed op de advertentieteksten. 

Om te kunnen reageren op deze koopwoningen moet u staan ingeschreven op Wooniezie. Staat u nog niet ingeschreven? Ga dan direct naar inschrijven op Wooniezie.

Vrije verkoop via Funda
We verkopen ook een deel van onze woningen marktconform. Deze woningen adverteren we ook op Wooniezie, maar verkopen we via Funda. Hiervoor heeft u geen inschrijving op Wooniezie nodig.

Veel gevraagd over Woning kopen

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen en hoe worden die verdeeld?

Algemeen

De woningen die wij te koop aanbieden, vindt u op www.wooniezie.nl. In de advertenties van de woningen vindt u uitgebreide informatie.

Koopgarant en Kopen naar Wens
Alle Koopgarant- en Kopen naar Wens-woningen bieden wij op Wooniezie aan via loting. Als u interesse heeft in deze woningen, reageer dan via Wooniezie om mee te doen met de loting. Na de sluiting van de advertentie loot de computer wie er op nummer 1 komt.

Vrije verkoop
Woningen in de vrije verkoop staan met een verkorte advertentie op Wooniezie. Hier hoeft u niet via Wooniezie op te reageren. De eventuele volgorde die verschijnt in Wooniezie is dan ook niet van toepassing. Meer informatie over de betreffende woning vindt u in een uitgebreide advertentie op www.funda.nl.

Heeft u interesse in de woning? Bel dan met afdeling Verkoop van ’thuis via telefoonnummer (040) 24 99 999 of laat een bericht achter via Funda. Soms organiseren we een Open Huis. Dit staat in de advertentietekst op Wooniezie en Funda. Als we een Open Huis organiseren dan hoeft u helemaal niet te reageren op de woning of contact op te nemen met ’thuis. Wij zien u dan graag tijdens het Open Huis!

Heeft u vragen?
Bij vragen kunt u contact opgenomen met de betreffende verkoopmakelaar van ’thuis via telefoonnummer (040) 24 99 999. De naam van de verkoopmakelaar staat ook in de advertentie.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Algemeen

Dit kan niet bij koopproducten Koopgarant en bij Kopen naar Wens. Wij werken niet met vraagprijzen maar met vaste koopprijzen. De koopprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. U betaalt een eerlijke prijs op basis van de getaxeerde waarde. Alleen wanneer wij een woning verkopen op de vrije markt dan spreken wij van een vraagprijs. Ook deze vraagprijs wordt bepaald aan de hand van een onafhankelijke taxatie. Over deze vraagprijs kunt u nog onderhandelen.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Algemeen

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Maar omdat u de leverings- en hypotheekakte op hetzelfde moment ondertekent, is het makkelijker om ook de hypotheekakte bij de projectnotaris te regelen.

Kan ik een bouwtekening/plattegrond van mijn koopwoning krijgen?

Algemeen

In sommige gevallen hebben wij nog bouwtekeningen. U kunt ons hier voor bellen. Als wij uw bouwtekening niet meer hebben dan kunt u daarvoor contact opnemen met de gemeente.

Ik heb een woning van jullie gekocht en ik heb daar een klacht over. Wat kan ik doen?

Algemeen

Wilt u uw klacht via e-mail of post bij ons indienen? We vragen u ons duidelijk uit te leggen waar u ontevreden over bent. Dit voorkomt onduidelijkheid. Zodra wij uw klacht ontvangen hebben, nemen wij contact met u op.