Ik heb geen brief gehad van mijn verhuurder, kan ik dan wel meedoen met deze pilot?
Algemeen
Nee, helaas kun je u dan niet deelnemen aan deze pilot. Wel kun je bij het SeniorenPunt vragen of er andere mogelijkheden zijn om te verhuizen.
Vanaf april 2022 ontvangen duizend senioren in Eindhoven een brief van de woningcorporatie waarvan zij een eengezinswoning huren. Zij kunnen voorrang krijgen op een seniorenwoning die beter past. Zo hopen de Eindhovense corporaties Woonbedrijf, Wooninc, Trudo en ’thuis meer woningen vrij te maken voor gezinnen.
Win-win: verhuizen naar een fijne plek én een grote woning achterlaten
Er worden in Eindhoven duizend huishoudens van 55 jaar en ouder gefaseerd aangeschreven. Het gaat om senioren die wonen in een huurwoning van één van de vier Eindhovense corporaties (Woonbedrijf, Wooninc, Trudo en ’thuis) met tenminste 3 slaapkamers. We hopen dat deze bewoners gaan nadenken over verhuizen naar een seniorenwoning van één van de corporaties binnen Eindhoven. Met de voorrangsregeling verlagen we de drempel om ook echt de ‘verhuisstap’ te zetten ‘van groot naar beter wonen’. Daarmee komen er meer woningen vrij voor gezinnen.
Samen beweging creëren op de woningmarkt
Tijdens een proefperiode van twee jaar bekijken we hoe het gaat en of we meer senioren kunnen vragen of ze voorrang willen. Wat gaat goed, wat kan anders? Aanpassingen voeren we in die tijd door, zodat er na twee jaar een doorstroom op gang is gekomen die ook in andere gemeenten of voor andere doelgroepen toegepast zou kunnen worden. Verhuizen naar een plek die past bij iemands levensfase is belangrijk voor alle leeftijden. Zodat het nergens stokt, maar goed blijft ‘doorstromen’. Zo kan iedereen fijn wonen op een passende plek.
Nee, helaas kun je u dan niet deelnemen aan deze pilot. Wel kun je bij het SeniorenPunt vragen of er andere mogelijkheden zijn om te verhuizen.
Wij verzoeken jou vriendelijk het antwoordformulier in te vullen en terug te sturen. Dit kan per post of door het formulier te scannen en terug te e-mailen. Ook kun je bellen met SeniorenPunt via (040) 22 02 202 of e-mailen naar doorstroom@seniorenpunt.nl.
Hoe gaat het dan verder?
Een medewerker van SeniorenPunt neemt contact met jou op om het verdere proces uit te leggen en helpt jou verder.
Bij SeniorenPunt werken collega’s van de verschillende corporaties (Wooninc. 'thuis en Woonbedrijf) die gespecialiseerd zijn in het verhuren van seniorenwoningen. Zij weten precies welk bezit er is en kunnen daarom het beste adviseren. Mogelijk past een seniorenwoning van een andere corporatie beter bij jouw wensen dan het aanbod van jouw eigen corporatie.
Ja, want je gaat zelf reageren op vrijkomende seniorenwoningen. Deze worden op Wooniezie geadverteerd.
Ben je nog niet ingeschreven?
Mocht je nog geen inschrijving hebben, dan kun je dit alsnog doen via www.wooniezie.nl. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je binnen lopen bij SeniorenPunt of bellen met SeniorenPunt op telefoonnummer (040) 22 02 202.
Bij de inschrijving van Wooniezie kun je zien dat je een voorrangslabel hebt. Als het voorrangslabel is toegevoegd ontvang je automatisch een e-mail van Wooniezie. Als je geen e-mailadres hebt, dan stuurt SeniorenPunt een brief per post.
Nee. We hebben geen financiële middelen om te helpen met de verhuizing. Wel kunnen wij kijken naar wat je nodig hebt en of we op een andere manier kunnen helpen.
Via de website van de Belastingdienst kun je uitrekenen of je in aanmerking komt voor (meer) huurtoeslag.
Iedere corporatie wijst zijn eigen woningen toe via Wooniezie. En iedere corporatie moet zich houden aan het passend toewijzen. Het kan wel zijn dat er kleine nuances zijn in het toewijzen. Zo kan het zijn dat een corporatie een maximaal of minimaal inkomen hanteert.