Vredesplein (Wonen met Spice), Eindhoven

Wonen met Spice is een wijk dichtbij de Woenselse markt in Eindhoven. Deze wijk uit 1920 met zo'n 400 woningen wordt, in 5 fasen, gesloopt en nieuw gebouwd. Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is in het ontwerp. Zoals dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen. Parkeren gebeurt op afgesloten binnenterreinen.

Nieuwbouw huur- en koopwoningen en -appartementen in 5 fasen. De woningen in deze laatste fasen zijn gesloopt. De bouw van de nieuwe woningen start eind januari. De nieuwe woningen zijn verschillend in stijl. Veel van de huizen hebben de voordeur direct aan het autovrije openbaar groen. Hier is ruimte om te spelen, een praatje te maken en wat te eten of drinken met elkaar. Deze groene ruimte is het domein van voetgangers en fietsers. Zie het als de gemeenschappelijke tuin voor de buurt. Maar ondertussen is er ook nog een eigen achtertuin. De wijk is autoluw. Er wordt geparkeerd op afgesloten binnenterreinen. De woningen en appartementen in fase 1, 2 en 3 zijn bewoond. Deze geven een goed beeld van hoe de wijk eruit komt te zien. 

Start bouw 124 huurwoningen en 9 huurappartementen in fasen 4 en 5 
Eind januari start de bouw. ’thuis realiseert en verhuurd 16 sociale huurwoningen. Voor Sint Trudo worden 31 sociale huurwoningen en 9 -appartementen gebouwd. 
En er worden 77 woningen voor SPF Beheer gebouwd. Deze zijn huurwoningen in de vrije sector. De verwachting is dat eerste woningen in de zomer 2020 worden opgeleverd. De laatste woningen worden begin 2021 opgeleverd. 

Duurzame installatie
’thuis heeft als doelstelling om duurzame installaties toe te passen in de nieuwbouw. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom zijn de woningen en appartementen in fase 4 en 5 in Wonen met Spice aangesloten op een collectieve WKO-installatie, met een individuele warmtepomp. Dit is in plaats van een traditionele CV ketel. Deze warmtepomp zorgt  voor verwarming en koeling in de woning. De appartementen uit fase 1 en 2 worden voorzien van warmte, warmtapwater en koeling met een collectieve warmtepomp. 

Verhuur nieuwbouw fase 4 en 5 
Alle 124 woningen uit de laatste fase zijn bestemd voor verhuur. De verwachting is dat de eerste woningen in de zomer van 2020 worden opgeleverd. Vanaf april 2020 worden de sociale huurwoningen op basis van loting toegewezen. 
SPF Beheer heeft 77 eengezinswoningen gekocht die in de vrije sector worden verhuurd. De overige 47 woningen betreffen sociale huurwoningen. 16 woningen worden door ’thuis  en 31 woningen en 9 appartementen door Trudo verhuurd. De sociale huurwoningen worden vanaf april 2020 op basis van loting toegewezen.

Heeft u interesse een nieuwe sociale huurwoning van ’thuis? 
Schrijf u in als woningzoekende op Wooniezie.nl. Houd Wooniezie.nl in de gaten.  En geef uw interesse aan ons door via het interesseformulier op Wooniezie.nl. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht wanneer de verhuur start van de 16 huurwoningen van ’thuis.

Heeft u interesse een nieuwe sociale huurwoning of appartement van Sint Trudo? 
Schrijf u in als woningzoekende op Wooniezie.nl.    

Sociale huurwoningen die na mutatie beschikbaar komen, worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op Wooniezie.nl. 

Heeft u interesse in een vrije sector huurwoning?
Deze woningen worden verhuurd door ACM Vastgoedbeheer in opdracht van SPF Beheer. Meld u aan via www.hureninvredesplein.nl.