Vredesplein (Wonen met Spice), Eindhoven

Wonen met Spice is een wijk dichtbij de Woenselse markt in Eindhoven. Deze wijk uit 1920 met zo'n 400 woningen wordt, in 4 fasen gesloopt en nieuw gebouwd. Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is in het ontwerp. Zoals dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen. Parkeren gebeurt op afgesloten binnenterreinen.

Nieuwbouw huur- en koopwoningen en -appartementen in 5 fasen. De woningen in deze laatste fasen zijn gesloopt. De bouw van de nieuwe woningen start eind januari. De nieuwe woningen zijn verschillend in stijl. Veel van de huizen hebben de voordeur direct aan het autovrije openbaar groen. Hier is ruimte om te spelen, een praatje te maken en wat te eten of drinken met elkaar. Deze groene ruimte is het domein van voetgangers en fietsers. Zie het als de gemeenschappelijke tuin voor de buurt. Maar ondertussen is er ook nog een eigen achtertuin. De wijk is autoluw. Er wordt geparkeerd op afgesloten binnenterreinen. De woningen en appartementen in fase 1, 2 en 3 zijn bewoond. Deze geven een goed beeld van hoe de wijk eruit komt te zien. 

Start bouw 124 huurwoningen en 9 huurappartementen in fase 4  
Eind januari is de bouw gestart. ’thuis bouwt in deze fase 16 sociale huurwoningen. Sint Trudo 31 sociale huurwoningen en 9 -appartementen. 
En 77 woningen voor SPF Beheer. Deze laatste zijn vrije sector huurwoningen. De verwachting is dat eerste woningen in de zomer 2020 worden opgeleverd. De laatste woningen worden begin 2021 opgeleverd. 

Duurzame installatie
’thuis heeft als doelstelling om duurzame installaties toe te passen in de nieuwbouw. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom zijn de alle woningen en appartementen Wonen met Spice (Vredesplein) aangesloten op een collectieve WKO-installatie.. De woningen hebben een individuele warmtepomp. Dit is in plaats van een traditionele CV ketel. Deze warmtepomp zorgt voor verwarming en koeling in de woning. De appartementen uit fase 1 en 2 krijgen warmte, warmtapwater en koeling via een collectieve warmtepomp. In fasen 3 en 4 hebben de appartementen een individuele warmtepomp, net als de woningen. 

Alle 124 woningen uit de laatste fase zijn bestemd voor verhuur
De verwachting is dat de eerste woningen in de zomer van 2020 worden opgeleverd. In de huidige omstandigheden is het nog niet bekend vanaf wanneer de sociale huurwoningen worden gepubliceerd en verhuurd. 
SPF Beheer heeft 77 eengezinswoningen gekocht die in de vrije sector worden verhuurd. De overige 47 woningen betreffen sociale huurwoningen. 16 woningen worden door ’thuis en 31 woningen door Sint Trudo verhuurd. Ook de 9 sociale huurappartementen worden door Sint Trudo verhuurd. 

Heeft u interesse een nieuwe sociale huurwoning van ’thuis? 
Schrijf u in als woningzoekende op Wooniezie.nl. Geef je interesse aan ons door via het interesseformulier op Wooniezie.nl. Je wordt dan automatisch op de hoogte gebracht wanneer de verhuur start.

Heeft u interesse een nieuwe sociale huurwoning of appartement van Sint Trudo? 
Schrijf u in als woningzoekende op Wooniezie.nl. Dat kunt u hier gratis doen. En houd het aanbod op Wooniezie.nl in de gaten.     

Sociale huurwoningen die na mutatie beschikbaar komen, worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op Wooniezie.nl. 

Heeft u interesse in een vrije sector huurwoning?
Deze woningen worden verhuurd door ACM Vastgoedbeheer in opdracht van SPF Beheer. Meld u aan via www.hureninvredesplein.nl