Woonvoorziening Boutenslaan, Eindhoven

Het Labrehuis aan de Boutenslaan in Eindhoven was een 24-uurs opvang en tussenvoorziening voor dak- en thuislozen uit de regio Eindhoven. De opvangvoorziening voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en is gesloopt. Er komt een moderne en flexibele woonvoorziening voor in de plaats.

Dag Labrehuis, welkom nieuwe woonvoorziening

Van opvang- naar woonvoorziening

In de nieuwbouw wordt een groter beroep gedaan op eigen kracht en mogelijkheden van cliënten. Het maatschappelijk herstel van cliënten staat voorop zodat zij zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen elders in de stad of de plaats van herkomst in de regio en onderdeel uitmaken van een sociaal netwerk in de wijk.

’thuis ontwikkelt en realiseert de nieuwbouw bestemd voor cliënten van Neos. Neos levert de zorg en begeleiding aan haar cliënten. 

De nieuwbouw

De nieuwbouw wordt een modern gebouw dat bestaat uit 2 delen:

  • Een deel met 4 verdiepingen met 80 studio’s, een ontmoetingsruimte en de dienstruimtes voor het personeel van Neos.
  • Een deel met 2 verdiepingen met 16 zelfstandige appartementen.

Een duurzaam gebouw

Naast een modern gebouw, wordt het ook een duurzaam gebouw. Het wordt gasloos, goed geïsoleerd en met elektrische verwarming. Het water wordt elektrisch verwarmd en er komen zonnepanelen op het dak van het gebouw en op het dak van de fietsenstalling. Met de realisatie van deze duurzame woonvoorziening komt ’thuis weer een stapje dichter bij het halen van haar  duurzaamheidsambities.

Planning

Als de bouw volgens planning verloopt wordt de nieuwbouw rond de zomervakantie 2020 opgeleverd en in gebruik genomen. Aannemer Huijbregts Relou voert de werkzaamheden uit.