Bewoners en omwonenden vieren samen opening De Willem en De Zwijger

Bewoners openen symbolisch de gebouwen
Natuurlijk hoort duurzaamheid helemaal bij deze gebouwen. De openingshandeling had dan ook een ‘groen’ tintje. De bewoners kregen van ’thuis symbolisch een groene sleutel. Met de namen van de gebouwen er in gegraveerd. Bewoners draaiden deze sleutel samen om. Hierdoor werd een de rode knop groen. Een confettikanon en bellenblaasmachine maakten het feest compleet. 

Buren waren benieuwd
Direct omwonenden hadden ook een uitnodiging ontvangen voor de opening. Ze konden  een kijkje nemen in een appartement. 6  bewoners zetten hun deur open en gaven een rondleiding in hun appartement. Meer dan 50 omwonenden waren benieuwd hoe de woningen er van binnen uitzien. De afgelopen jaren zagen zij de sloop en de nieuwbouw van deze 2 gebouwen en nu kon men eindelijk het resultaat zien van deze bijzondere gebouwen. De eerste gebouwen in Nederland Nul Op de Meter, met 4 verdiepingen (5 lagen). 

Wonen in een Nul Op de Meter appartement
Wij van ’thuis zijn trots dat we met deze appartementen meehelpen aan een groenere wereld. De appartementen zijn gasloos. Daarom gebeurt verwarmen, koelen en koken elektrisch. De zonnepanelen op het dak en tegen de gevels wekken energie op. Energie die de bewoners zelf gebruiken.  

Samen zuinig omgaan met de opgewekte energie 
7 enthousiaste bewoners helpen de andere bewoners bewust(er) om te gaan met energie. 

Anita Dahmen, Woonstichting ’thuis: “Doel van dit openingsfeestje is om bewoners met elkaar te laten kennis maken. En om de omwonenden een kijkje te laten nemen.”