Blik op Eindhoven zoekt deelnemers voor een focusgroep

Het project Blik op Eindhoven (www.blikopeindhoven.nl) is op zoek naar Eindhovenaren die mee willen praten over de vraag: hoe gaat het met Eindhoven? In deze uitnodiging leest u meer over het project Blik op Eindhoven, en hoe u mee kan doen.

Over Blik op Eindhoven

Hoe gaat het eigenlijk met Eindhoven? Hoe gaat het met ons? Hoe gaat het met jou?  In opdracht van de gemeente zoekt het project Blik op Eindhoven naar het antwoord op de vraag hoe het gaat met Eindhoven en Eindhovenaren, door te kijken naar de ‘brede welvaart’ in de stad.

Hoe ervaren Eindhovenaren de ontwikkelingen die de stad doormaakt in hun eigen leven? Brede welvaart gaat over meer dan economie en inkomen. Het gaat ook over gezondheid, het onderwijs, het gevoel van veiligheid, de toegang tot voorzieningen, de kwaliteit van de buurt, sociale contacten en vele andere factoren. Een belangrijke vraag is, of iedereen ook daadwerkelijk kan meeprofiteren van ontwikkelingen, nu en in de toekomst. In deze video wordt uitgelegd wat Brede welvaart precies is.

Doel van het project Blik op Eindhoven is om samen met inwoners en partners in de stad te komen tot versterking van Brede Welvaart met toekomstperspectief voor iedereen.

Doet u mee aan de focusgroep?

Die nieuwe blik op Eindhoven maken we samen. Voor de stad, mét de stad, en vooral dóór de stad. Daarom zijn we geïnteresseerd in uw mening! Tijdens de focusgroep gaan we graag met u in gesprek over twee onderwerpen:

  • Over Blik op Eindhoven:
    • We vertellen over het project Blik op Eindhoven en het proces tot nu toe
    • We vertellen over onze opbrengsten tot nu toe, en toetsen bij jullie of jullie nog iets missen.
  • Twee projectvoorstellen die zijn voortgekomen uit Blik op Eindhoven. Deze lichten we verder toe tijdens de focusgroep. We willen graag bij jullie toetsen wat jullie van deze ideeën vinden, en of jullie denken dat dit bijdraagt aan een betere toekomst voor Eindhoven.

Datum & tijd

Datum: woensdag 8 december
Tijd: van 13.00 – 15.00 uur.
Vorm: online bijeenkomst via MS Teams.
Het programma is als volgt:

  • Welkom en kennismaken met elkaar: 15 minuten
  • Over Blik op Eindhoven: 45 minuten
  • Pauze: 15 minuten
  • Twee projectvoorstellen uitgelicht: 45 minuten.

Contact

Wilt u meedoen met de focusgroep, of heeft u nog een vraag hierover? Neemt u dan contact op met het projectteam van Blik op Eindhoven via blikopeindhoven@eindhoven.nl.