Brandveiligheid in en om uw woning

Brand. We denken vaak 'dat overkomt mij niet', maar ongeluk zit in een klein hoekje. Wist u bijvoorbeeld dat een uitgedrukte sigaret nog 15 minuten nasmeult? Of dat de pluisjes in het filter van uw droger ook brand kunnen veroorzaken? Regelmatig schoonmaken van het filter is heel belangrijk! Gelukkig is er veel wat u zelf kunt doen om een brand te voorkomen.

Op de website van de brandweer vindt u verschillende folders over brandveilig wonen.

Rookmelders verplicht

Rookmelders zijn sinds 1 juli verplicht. Heeft u deze nog niet? Dan kunt u contact opnemen met ’thuis. Maak de rookmelders minimaal 1 keer per jaar schoon en controleer een paar keer per jaar of de rookmelder het nog doet. Vervang de batterij op tijd, daarmee voorkomt u ongelukken. De batterij in de rookmelder (die aangesloten is op het lichtnet) gaat gemiddeld 10 jaar mee. Een V9-batterij gaat gemiddeld 1 jaar mee.

Verbeteringen in appartementengebouwen

Om ervoor te zorgen dat appartementen brandveilig zijn, heeft ’thuis de algemene ruimten en installaties van appartementengebouwen laten controleren door een expert. Tijdens deze controles zijn er verbeterpunten gevonden. Verbeteringen die we de komende tijd gaan aanpakken zijn bijvoorbeeld brandwerend glas aanbrengen in de galerij. Ook krijgen glaslatten in de voordeur extra schroeven om te voorkomen dat het glas loslaat bij brand.

De meeste werkzaamheden gaan we doen in de algemene ruimtes. Maar er staan ook verbeteringen gepland waarbij we in uw woning moeten zijn. Denk aan het vervangen van rookmelders. Hiervoor maakt de aannemer van ’thuis met u een afspraak. We verwachten van u dat u hier aan meewerkt. Het gaat natuurlijk om uw veiligheid en dat van uw medebewoners! ’thuis is al begonnen met het brandveilig maken van een aantal appartementencomplexen. We verwachten over drie jaar klaar te zijn met de verbeteringen. Samen maken we uw woning brandveilig!