De Klusbus - directe hulp voor Eindhovense huishoudens

De klussers van de Eindhovense Klusbussen gaan 14.000 woningen onder handen nemen. In december waren het twee klusbussen. In februari zijn het er twaalf.

De gemeente Eindhoven en de Eindhovense woningcorporaties Trudo, Wooninc, 'thuis en Woonbedrijf helpen met de Klusbussen gezinnen die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Woningen in verschillende buurten worden kosteloos met kleine aanpassingen energiezuiniger gemaakt. De woningen worden voorzien van kierdichting, ledlampen, radiatorfolie en nog veel meer. De klussers kijken naar de maatregelen die de meeste besparing opleveren. Het zijn allemaal maatregelen die meteen helpen bij energiebesparing.

Een aantal Eindhovense wijken wordt hiervoor uitgekozen. Alle bewoners van de uitgekozen buurten, huurders én kopers, mogen meedoen. Voordat de Eindhovense Klusbussen in uw buurt komen, lopen energiecoaches al een aantal dagen vooruit en bellen overal aan. Zij kunnen u vertellen wanneer de Eindhovense Klusbus komt. Van de energiecoach krijgt u een folder die u voor uw raam kunt zetten zodat de klussers weten dat u mee wilt doen. Dat is niet verplicht. Ook bellen de klussers nog een keer overal aan om te vragen of ze in uw woning aan de slag kunnen.

Wanneer en in welke buurten de Klusbus komt, ziet u op de website: www.eindhovenduurzaam.nl/klusbus

Deelname aan de klusbus is voor de huishoudens in de geselecteerde buurten geheel gratis. Deelname is op eigen risico. Daarnaast mag deelname aan de klusbus niet tot huurverhoging leiden doordat de woning met kleine energiebesparende maatregelen wordt verbeterd.