De laatste nieuwbouwwoningen Vredesplein bijna klaar

Achter ons kantoor ligt de buurt Vredesplein e.o.. De woningen waren zo ongeveer de oudste woningen van ons bezit. Ze voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom zijn de woningen gesloopt en is er nieuwbouw voor in de plaats gekomen.

Nu is Vredesplein e.o. een prachtige, groene wijk met zo’n 450 nieuwbouwwoningen. Een mix van grondgebonden woningen en appartementen, zowel sociale en vrije sector huur en koop. De nieuwbouw wordt opgeleverd in 5 fasen. Nieuwe en ‘oude’ bewoners wonen al in de nieuwbouw van de eerder opgeleverde fasen.

Nu werken we nog aan de laatste fase woningen

Het gaat om 77 vrije sector huurwoningen die Stam + De Koning in opdracht van SPF Beheer bouwt, 16 sociale huurwoningen van ’thuis en 40 sociale huurwoningen van Trudo.

De woningen van deze laatste fase worden eind 2020 en begin 2021 opgeleverd. Daarna worden de laatste werkzaamheden aan de wegen uitgevoerd. We proberen dit voor de zomervakantie van 2021 af te ronden.

En dan is het af, de herstructurering van de wijk Vredesplein e.o.

We zijn er hartstikke trots op. Het is een prachtige, autoluwe wijk geworden, met betaalbare, toekomstbestendige, duurzame woningen waar men prettig kan wonen in een groene omgeving. En dat midden in de stad!