Directe hulp voor 14.000 Eindhovense huishoudens met de Klusbus

De gemeente Eindhoven en de Eindhovense woningcorporaties Trudo, Wooninc, 'thuis en Woonbedrijf helpen samen gezinnen die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen met de zogenaamde Klusbussen. Woningen in verschillende buurten worden kosteloos met kleine aanpassingen energiezuinig gemaakt. De woningen worden voorzien van kierdichting, ledlampen, radiatorfolie en nog veel meer. De klussers kijken naar de maatregelen die de meeste besparing opleveren. Het zijn allemaal maatregelen die meteen helpen bij energiebesparing.

Twee Eindhovense Klusbussen zijn 7 december gestart in Tivoli. Vanaf begin 2023 gaan vijf aannemers met een aantal Eindhovense Klusbussen aan de slag. Ze gaan het hele jaar door, in meerdere buurten tegelijkertijd. Het doel is bij 14.000 woningen maatregelen te nemen en de energierekening te verlagen.

Iedere bewoner in de gekozen buurten mag meedoen, huurders en kopers. Voordat de Eindhovense Klusbussen aan de slag gaan, lopen energiecoaches al een aantal dagen vooruit en bellen overal aan. Zij vertellen wanneer de Eindhovense Klusbus komt en vragen of ze in de woning aan de slag kunnen.

Meer informatie over de Klusbus en waar deze wanneer komt vindt u op: www.Eindhovenduurzaam.nl/klusbus

Deelname aan de klusbus is voor de huishoudens in de geselecteerde buurten geheel gratis. Deelname is op eigen risico. Daarnaast mag deelname aan de klusbus niet tot huurverhoging leiden doordat de woning met kleine energiebesparende maatregelen wordt verbeterd.

De Eindhovense Klusbus wordt gesteund door het Duurzaamheidspact. Een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, het Platform Eindhovense Klantenraden (PEK) en de Eindhovense corporaties.