Een bijzondere kick-off met een gouden randje in Woensel West

In oktober gaan we aan de slag met het onderhoud aan 208 woningen in Woensel-West. Om de bewoners van deze woningen te enthousiasmeren en te informeren zijn we op ludieke wijze de buurt ingegaan. We deden dit samen met Casper de Haan die de werkzaamheden gaat uitvoeren.

In Woensel-West woont een gevarieerde doelgroep, met ook mensen die enorm opzien tegen onderhoud aan de woning. We willen daar niet aan voorbij gaan en hebben nagedacht hoe we bewoners hierbij het beste kunnen helpen. De kernvraag hierbij was: wat hebben de bewoners nodig van ons voor en tijdens de werkzaamheden? Om dat op te halen gingen we bij alle bewoners op bezoek.

Om de nieuwsgierigheid te prikkelen hebben we in de week vooraf gouden wc-potten geplaats en posters opgehangen. Deze actie is erg geslaagd want op vrijdag 16 juli bij de kick-off waren de meeste bewoners aanwezig en we hoorden enthousiaste reacties. Een goed begin is gemaakt.

Wat gaan we doen?

Uit een groot woonbelevingsonderzoek onder onze huurders kwam naar voren dat de bewoners van Woensel-West minder tevreden waren over hun douche, keuken en toilet. Het stond al op de planning om te vervangen, dus dat kwam mooi uit. In oktober gaan we hiermee aan de slag. We vernieuwen de badkamers en toiletten die ouder zijn dan 15 jaar, en de keukens die ouder zijn dan 10 jaar. Als het nodig is passen we meterkasten aan en reinigen we de mechanische ventilatie systemen.

In de zomer van 2022 ronden we de werkzaamheden naar alle waarschijnlijkheid af. De bewoners kunnen dan weer jaren vooruit en prettig wonen in hun opgeknapte woning.

 

Fotografie: Igor Vermeer