Een fijne zomer voor iedereen

De buurtbeheerders aan het woord

De zomer staat voor de deur. Genieten van de zon, onder het genot van een drankje, hopelijk weer samen met familie, vrienden of buren barbecueën en andere leuke dingen doen. We kijken er allemaal naar uit. Helaas is het niet alleen de gezelligheid die toeneemt in de zomer. Ook het aantal overlastmeldingen stijgt fors als het mooie weer eraan komt.

Hoe zorgt u er nu voor dat het vooral gezellig blijft met uw buren?

  • Let op met harde muziek of geluiden van televisie door openstaande ramen en deuren;
  • Zet de barbecue of vuurkorf op een plek waar de buren er geen last van hebben. Laat het uw buren weten als u een vuurtje gaat maken, zodat ze op tijd de ramen kunnen sluiten of de was die nog buiten hangt naar binnen kunnen halen. Helaas, op een balkon mag u niet barbecueën;
  • Geeft u een (tuin)feestje? Meld het bij de buren en spreek een eindtijd af. Of nog beter, nodig ze uit ;-)
  • Hoe later het wordt, hoe verder geluiden te horen zijn. Bedenk dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen dus pas uw stemvolume aan.
  • Gaat u klussen? Moet het echt beginnen om 09:00 uur zondagochtend? Laat uw buren weten wat u gaat doen en hoelang het ongeveer gaat duren.

Samen moeten we zorgen voor een fijne woonomgeving. Heeft u toch last van uw buren? Ga het gesprek dan aan. Vaak heeft de ander het niet in de gaten dat hij of zij overlast veroorzaakt. Beschuldig uw buren niet maar vraag hen om rekening te houden. Spreek uw wensen uit, niet uw klachten.

Wij wensen u een fijne, zonnige zomer, hopelijk zonder corona en met elkaar.

Uw buurtbeheerder