Een schoon achterpad begint bij jezelf, maar samen met je buren kom je verder… samen ’thuis

Vaak nemen we achterpaden voor lief. Maar het is toch wel heel prettig om daar goed doorheen te kunnen lopen, met de fiets of scootmobiel. Belangrijker nog, achterpaden zijn soms in geval van nood de enige toegang tot de woning. De hulpdiensten moeten snel door de achterpaden kunnen. Dat betekent dat geen dingen in de weg mogen staan.

De achterpaden zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gebruikers

Als huurder bent u verantwoordelijk voor het onderhoud aan het achterpad/zijpad. Dit doet u samen met uw buren. Dat betekent dat u:

  • het achterpad of zijpad moet vrijhouden van vuil(nis);
  • regelmatig onkruid moet verwijderen langs en tussen de tegels;
  • het achterpad of zijpad moet schoonhouden/vegen.

Mocht u in overleg met de buren er niet uitkomen dan kan de buurtbeheerder hierin bemiddelen. Spreek gerust een buurtbeheerder aan of neem contact op via het algemene nummer van ’thuis (040) 24 99 999.

Wat doet ’thuis?

Het repareren of vervangen van de bestrating van het achterpad of zijpad is de verantwoordelijkheid van ’thuis. Is de verlichting in uw achterpad kapot? Dan horen we dit ook graag. Want een goede verlichting is belangrijk voor een veilig gevoel. Als u zelf de armatuur opgehangen heeft moet u de armatuur en/of lamp ook zelf vervangen.

Reparatieverzoeken meldt u eenvoudig hier of bel ons op (040) 24 99 999.