Een volgende stap naar een duurzaam Son en Breugel

Het weer in Nederland is aan het veranderen. Het is een langere periode droog of er valt in een korte tijd erg veel regen. Bij veel regen kan het riool de grote hoeveelheid water niet aan en loopt over. Hierdoor staan straten en soms zelfs woningen onder water. Het loskoppelen van regenpijpen helpt dit te voorkomen. Het riool wordt hierdoor minder belast. Het schone regenwater gaat meteen naar de planten en bomen.

De gemeente Son en Breugel stimuleert huiseigenaren om de regenwaterafvoer (regenpijpen) van het riool af te koppelen. ’thuis werkt daar als woningeigenaar aan mee.

Woonstichting ’thuis is eigenaar van zo’n 1.000 woningen in Son en Breugel

Niet bij al onze woningen is het afkoppelen van de regenpijp nodig. Omdat in sommige buurten al een gescheiden rioolstelsel ligt hoeft daar niets meer te gebeuren. Bij nog zo’n 800 woningen/appartementen van ’thuis moet de regenpijp nog worden losgekoppeld. We onderzoeken nu hoe we dat gaan doen.

We spreiden de werkzaamheden over de komende jaren

Het kan dus nog even duren voordat ze uitgevoerd worden. Maar het begin is gemaakt. We zijn blij dat we hiermee bij kunnen dragen aan een nog duurzamer Son en Breugel.