Eindhoven is bijna een buurt rijker, Buurtschap te Veld

Een nieuwe buurt met 650-700 woningen aan de Castiliëlaan

Na de zomervakantie wordt gestart met het plaatsen van de eerste woningen. Deze zijn naar verwachting in september / oktober klaar en dan kunnen de bewoners in hun nieuwe woningen op Buurtschap te Veld.

Mix van woonvormen
Buurtschap te Veld komt aan de Castiliëlaan in Woensel, in het noorden van Eindhoven. Het is een initiatief van Woonbedrijf, ’thuis en de gemeente Eindhoven. Ook Living Lab 040 (innovatieve woningen) en Minitopia (zelfbouwwoningen) doen mee. De in totaal 650-700 woningen komen in kleine groepjes verspreid over het gebied te staan. Het wordt een mix van sociale huur, middenhuur en zelfbouwkavels (huur).

Samen wonen in het groen

In de nieuwe buurt wordt op een nieuwe manier invulling gegeven aan wat een buurtschap kan zijn. De bedoeling is dat bewoners zich verbonden voelen met elkaar en met het landschap. Samenwonen in het groen staat centraal. De woningen – sommige alleenstaand, anderen geschakeld of gestapeld – worden in groepjes gebouwd. De woningen zelf worden gemaakt van veelal natuurlijke materialen en staan midden in het landschap: grote ‘tuinen’ die je deelt met de rest van de buurt. Zo kunnen de toekomstige bewoners elkaar ontmoeten en samen activiteiten ontwikkelen.

Aanmelden

Wie interesse heeft om in Buurtschap te Veld te wonen, kan zich via de website buurtschapteveld.nl aanmelden voor een nieuwsbrief. De trajecten voor inschrijven worden spoedig bekend gemaakt.