Feestelijke oplevering van de woningen aan Leuskenhei

De nieuwe bewoners maakten gebruik van het moment om kennis te maken met de nieuwe buren. Als welkomstgeschenk ontvingen zij de cd Thuis van Marco Borsato. De sfeer was gemoedelijk en ontspannen, een goed begin is gemaakt.

De nieuwbouw Leuskenhei bestaat uit:
- 4 groepswoningen (met 32 zorgeenheden) voor psychogeriatrische zorg voor RSZK
- 25 sociale huurappartementen
- 8 patiowoningen bestemd voor senioren die gebruik maken van thuiszorg

”Luc Severijnen, directeur-bestuurder van ’thuis: “We zien dat de woningmarkt verandert en er een groeiende behoefte is aan woningen waar mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, eventueel met zorg aan huis. Met de realisatie van de woningen aan Leuskenhei voldoen we aan deze behoefte. Door  een goede en intensieve samenwerking hebben we dit kunnen realiseren. We zijn heel trots op het eindresultaat."

Een thuis bieden
Zowel voor ’thuis als voor RSZK is het belangrijk te zorgen voor woningen waar de bewoners  zich thuis kunnen voelen. De woningen zijn rolstoelvriendelijk en gelijkvloers.

Vanuit de meerjarenvisie van RSZK ’Thuis kan overal’ is er alles aan gedaan om ook een thuisgevoel te creëren in de groepswoningen. Dit zie je terug in de inrichting van de woonkamers, keuken en slaapkamers, waar cliënten hun eigen spullen mee kunnen nemen. Paula Nelissen, voorzitter Raad van Bestuur van RSZK: “Eigen regie van de bewoners en zijn of haar sociale omgeving is daarbij belangrijk. Ook kunnen de bewoners en medewerkers gebruik maken van slimme technologie om hen te ondersteunen in vragen op gebied van zorg en welzijn. Hierbij wordt uitgegaan van zoveel mogelijk vrijheid en regie van de cliënt”.  

Woonstichting ’thuis en RSZK hopen dat de bewoners zich snel thuis voelen in Leuskenhei.