Donderdag 29 augustus vierden de bewoners van De Ligt dat alle werkzaamheden klaar zijn. Werkzaamheden aan hun woningen en binnen in de gebouwen.

Er waren zo’n 80 bewoners aanwezig van de in totaal 76 appartementen. Het gezellig samenzijn was georganiseerd in het Ontmoetingscentrum De Ligt.

Ruud van Splunder de gebiedsregisseur van ’thuis bedankte de bewoners uitgebreid voor het geduld en de medewerking gedurende het traject van voorbereiding tot realisatie. Het doel van het project was om de woningen naar een hoger duurzaamheidsniveau te brengen en de gebouwen weer een eigentijdse uitstraling te geven. 

Irene Neggers de sociaal projectleider van ’thuis vertelde erg trots op de bewoners te zijn. Zij heeft met de klankbordgroep en het architectenbureau De Loods in dit project samengewerkt. De klankbordgroep heeft zich veelvuldig ingezet om de wensen van de bewoners met ’thuis te bespreken. Door hun inzet en hulp zijn veel bewonerswensen in het definitieve ontwerp meegenomen. Zo is de gang tussen de twee gebouwen gebleven en is hierin een huiskamer ingericht. Naast deze huiskamer waar bewoners even met elkaar kunnen kletsen, is er het Ontmoetingscentrum De Ligt er voor een lekker bakje koffie en een praatje. Daarnaast zijn er ruimten gemaakt als fietsenstalling en containerhok. Bewoonster Jeanne Wouters zegt:  “Dankzij de klankbordgroep hebben alle bewoners nu ook extra brede vensterbanken en zijn de entrees verbeterd. “Mooi toch, dat naar dat soort wensen wordt geluisterd.”

Bewoners zijn ontzettend blij met de samenwerking met de medewerkers (voorman, timmerman en uitvoeder) van Ballast Nedam. Als dank gaven zij hen een cadeaubon. 

Willem Ligtvoet (voorzitter van de Raad van Commissarissen van ’thuis) liet een van de bewoners een verrassing onthullen. Deze poster op canvas is speciaal ontworpen voor alle bewoners van De Ligt. Het krijgt een mooi plaatsje in de nieuwe huiskamer. Na de toost op het ‘samen genieten van de mooie gebouwen’ werd er genoten van de muziek en een hapje en een drankje.