Huurverhoging 2020

Het zijn onzekere tijden. U vraagt zich misschien af waarom we dan toch een huurverhoging doorvoeren. We leggen u uit waarom we dat doen.

Het coronavirus raakt ons allemaal. We begrijpen dat het grote zorgen met zich meebrengt. Zorgen over de eigen gezondheid en die van uw naasten. En zorgen over werk en inkomen. We beseffen dat veel mensen in onzekerheid verkeren. We leven mee met iedereen die op wat voor manier dan ook geraakt is door deze crisis.

Woonstichting ’thuis neemt haar verantwoordelijkheden serieus

Wij hebben één doel voor ogen. Doen wat nodig is om samen deze crisis door te komen. En tegelijkertijd de grote opgaven waar we voor staan niet uit het oog verliezen. Ons werk gaat door. Ook na de coronacrisis. We zetten alles op alles om wonen betaalbaar te houden. We blijven bouwen om het grote woningtekort terug te dringen. In de wijken is onze inzet onmisbaar. En we hebben nog veel te doen om ons klimaat te beschermen. Dat betekent dat we keuzes maken waarmee we nu én in de komende jaren kunnen blijven werken aan onze opgaven. Om dat te kunnen doen, zijn we afhankelijk van onze inkomsten. Daarom voeren we ook dit jaar een beperkte huurverhoging door.

Bij de huurverhoging houden we rekening met onze huurders

We volgen het Sociaal Huurakkoord. Dat betekent dat we de huren van onze sociale huurwoningen gemiddeld niet hoger dan inflatie verhogen. En voor onze andere woningen en eenheden de huurverhoging zo beperkt mogelijk houden.

Wat kunt u doen als u in de financiële problemen komt?

De overheid zet veel maatregelen in om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor iedereen in Nederland te beperken. Komt u toch in de problemen, dan is ons advies zoals altijd: neem snel contact met ons op. Onze medewerkers van de afdeling Huurincasso zijn er om mee te denken. Samen met u bekijken zij wat er mogelijk en nodig is. Met als doel een betalingsachterstand te voorkomen of op te lossen. Wij zetten ons ook nu maximaal in om ervoor te zorgen dat niemand zijn woning uit hoeft in deze onzekere tijd. U bereikt de medewerkers van de afdeling Huurincasso op werkdagen via telefoonnummer (040) 24 99 999.

Bekijk voor meer informatie het filmpje over de huurverhoging 2020 hieronder, of ga naar de pagina Jaarlijkse huurverhoging met veelgestelde vragen.