Illegale hennepteelt

Meld verdachte situaties bij de politie

-- Bericht van de politie --

Stelt u zich voor: u woont in een huis waar elk moment brand kan uitbreken of lekkage kan ontstaan. Waar u voor de deur beschoten of bedreigd kan worden en waar in de buurt op de gekste tijdstippen ongure types rondlopen. Klinkt niet aantrekkelijk, toch? Dat is wel de realiteit van hennepkwekerijen.

Met een hennepkwekerij in uw buurt, loopt u ook gevaar. Iedere dag vliegt wel een hennepkwekerij in een huis of bedrijfspand in de fik. Ook zijn criminelen niet bang om geweld te gebruiken. Ze brengen schade aan de natuur door het dumpen van chemisch afval. Dit alles tast de veiligheid van onschuldige mensen aan en we willen dat dit stopt! We vragen u om oren, ogen en neus open te houden en bij een verdachte situatie contact op te nemen met de politie. Wij nemen dit soort meldingen altijd serieus.

Hoe herkent u de signalen:

  • Ruikt u een sterke hennepgeur?
  • Ziet u afgeplakte ramen?
  • Hoort u een constant zoemend geluid?
  • Zijn er geen bewoners aanwezig in een pand maar is er wel veel activiteit?
  • Ziet u dat er grote hoeveelheden dozen of vuilniszakken in een auto worden geladen?

Meld dit dan altijd bij de politie!

  • Bel bij spoed: 112
  • Of bel de politie: 0900-8844
  • Of bel met Meld Misdaad Anoniem (M.): 0800-7000

Anoniem melden is ├ęcht anoniem
We begrijpen goed dat het melden van (vermoedens van) criminele activiteiten beangstigend kan zijn. Maar meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Daarom kunt u vermoedens over illegale hennepteelt anoniem delen met Meld Misdaad Anoniem (M.). Dat kan online via www.meldmisdaadanoniem.nl, of bel naar 0800-7000 (gratis). De medewerkers van Meld Misdaad Anoniem zijn getraind om anonimiteit te beschermen.

Kan iemand onterecht beschuldigd worden met een melding?
Nee, dat gebeurt niet zomaar. Als de politie een melding krijgt over een verdacht persoon, dan kijken we daar zorgvuldig naar. We doen altijd eerst zorgvuldig onderzoek voordat we iemand beschuldigen. En een verdachte is nog niet meteen een dader. Het is aan de rechter om daarover te oordelen.

Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/hennep