KringSlopen in ’t Ven

De buurtbeheerder aan het woord

Buurtbeheerder Lenneke is al heel lang actief bezig in ’t Ven. In deze wijk gaat ’thuis 130 verouderde woningen slopen. Er komen maar liefst zo’n 250 gasloze sociale nieuwbouwwoningen voor in de plaats. Ze vertelt over haar plannen als het gaat om hergebruik van bouwmaterialen. Maar ook planten en ander groen krijgen als dat kan een tweede leven!

Lenneke praat ons enthousiast bij: “Goed nieuws, we kunnen gaan slopen én bouwen in de wijk ’t Ven! Nadat we gesloopt hebben gooien we nog goed te gebruiken materialen natuurlijk niet zomaar weg. Deze kunnen heel goed opnieuw gebruikt worden. Daarvoor open ik na de sloop een zogenaamde KringSLOOPwinkel in ’t Ven. De huurders van ’thuis in ’t Ven kunnen daar straks terecht voor klinken, deuren, kranen en andere bruikbare materialen die ze in hun eigen woning kunnen hergebruiken. Slopen is namelijk geen einde maar een nieuw begin!”

Ook zonde om weg te gooien zijn de verschillende planten en struiken uit de tuinen van de te slopen woningen. Vaak zijn deze nog heel goed ergens anders opnieuw te planten en dan gunnen we ze maar wat te graag een tweede ronde. Dus gaan we met de bewoners in ’t Ven op zaterdag 11 maart samen ‘struikroven’! Samen redden we de planten van de sloop. Bruikbare planten en struiken graven we uit. We plaatsen het groen terug in tuinen van omwonenden of in een zogenaamde ‘Roverstuin’.

Hou de pagina van ’t Ven in de gaten voor meer informatie over de plannen in deze wijk.

Uw buurtbeheerder Lenneke van Loon