Laatste fase Vredesplein Eindhoven van start

Eind januari 2020 start de bouw van de laatste fase van project Vredesplein in Eindhoven. Deze laatste fase omvat 124 woningen en negen appartementen die door Stam + De Koning (VolkerWessels) worden gerealiseerd in opdracht van SPF Beheer, Woonstichting ’thuis en Trudo. De transformatie van de gehele wijk Vredesplein wordt hiermee in het voorjaar 2021 afgerond.

Eerdere fasen
De transformatie van de wijk Vredesplein startte in 2013.
De arbeiderswoningen uit 1918 werden gesloopt en er werd ruimte gemaakt voor 450 nieuwe koop- en huurwoningen en appartementen rondom drie parken. Feitelijk ontstond hier een nieuwe woonwijk. De oorspronkelijke bewoners hebben samen de 5 architecten geselecteerd die het gehele plan in 4 fases hebben ontworpen. De bewoners konden kiezen of ze wilden verhuizen naar een nieuwbouwwoning in de wijk of naar woning buiten de wijk. .

De nieuwe wijk Vredesplein is verassend en groen
 Veel van de huizen hebben  de voordeur direct aan het autovrije openbaar groen. Hier is ruimte om te spelen, een praatje te maken en wat te eten of drinken met elkaar. Deze groene ruimte is het domein van voetgangers en fietsers. Zie het als de gemeenschappelijke tuin voor de buurt. Maar ondertussen is er ook nog een eigen achtertuin. De wijk is autoluw. Er wordt geparkeerd op afgesloten binnenterreinen. Doordat  alle architecten in iedere fase een deel hebben ontworpen is er een mooi resultaat behaald en een eenheid in verscheidenheid ontstaan. Dit kenmerkt ook de nieuwe wijk waarin oude en nieuwe bewoners elkaars buren zijn geworden.

Verhuur
Alle 124 woningen uit de laatste fase zijn bestemd voor verhuur. De eerste woningen worden in de zomer van 2020 opgeleverd.

SPF Beheer heeft 77 eengezinswoningen gekocht die in de vrije sector worden verhuurd. De overige 47 woningen betreffen sociale huurwoningen waarvan  16 woningen door ’thuis  en 31 woningen en negen appartementen door Trudo worden verhuurd. De sociale huurwoningen worden vanaf april 2020 op basis van loting toegewezen.

Interesse?
Heeft u interesse in een huurwoning uit de laatste fase? Meldt u dan voor de sociale huurwoningen aan via Wooniezie (www.wooniezie.nl). De vrije sectorhuurwoningen worden verhuurd door: ACM Vastgoedmanagement in opdracht van SPF Beheer. Interesse in een vrije sector huurwoning? Meldt u aan via www.hureninvredesplein.nl.