Opleverfeest voor ‘nieuwe’ buurt Vredesplein

Van uitstel kwam in dit geval gelukkig geen afstel, maar geduld moesten ze wel hebben, de bewoners van de in 2020 opgeleverde wijk Vredesplein. Op 7 september mochten ze dan eindelijk samen vieren dat alle 450 woningen zijn opgeleverd. Woonstichting ’thuis organiseerde op die dag het langverwachte feest voor de bewoners en omwonenden.

Zeven jaar, vier fases, 450 woningen

Vredesplein is een buurt in Oud-Woensel met, deels sociale huur, deels middelhuur en koopwoningen van ’thuis, Trudo en Stichting Pensioenfonds SPF. Ook een belegger investeerde in het project. Samen creëerden deze partners een mooie, duurzame (alle woningen zijn gasloos) en autoluwe wijk waar nu oude én nieuwe bewoners met veel plezier samen wonen.

Feest voor de bewoners

Tijd voor een feestje dus! Een feest voor de vele kinderen in de wijk en hun ouders hadden we voor ogen en daarvoor schakelde ’thuis stichting Meneer Rick in. Meneer Rick kent de wijk goed door de naschoolse activiteiten die deze stichting al jaren verzorgt op diverse scholen in de buurt. De kinderen konden op het pleintje gelegen aan de Karel Doormanstraat knutselen, pijl en boogschieten, voetballen, hun eigen pizzaatjes bakken en nog veel meer. Ouders genoten van poffertjes en verse koffie.

Directeur–bestuurder van ’thuis, Luc Severijnen, opende de feestelijke middag door het lint om het springkussen samen met kleine buurtbewoonster Rana door te knippen. De hele middag genoten de buurtbewoners van een hele gezellige en geslaagde middag! ’thuis kijkt dan ook tevreden terug op dit lang verwachte opleverfeest.