Pilot voor meer groen in Hemelrijken

Sinds een aantal dagen groeit er wat moois in Hemelrijken. De kopgevel van het appartementencomplex aan de Boschdijk ligt er nu nog grauw en kaal bij. Maar de komende jaren zal hij steeds een beetje groener kleuren.

De kiem hiervoor is gelegd. Er is een klimsysteem geplaatst waarop een blauwe regen gaat groeien. Een wilde wingerd bedekt de gevel straks en het geheel wortelt in een bedje van bloeiende asters in de border. Samen met tien vogelkastjes zorgt zit voor een groene, ecologische wand die kleur en lucht geeft aan de wijk.

Dat doen we omdat we geloven dat een gezonde en groene omgeving mensen gelukkiger maakt. Een groene wand is niet alleen maar mooi. Het draagt ook bij aan een klimaatbestendige stad. Zo zorgt een groene gevel voor schonere lucht, een lagere omgevingstemperatuur en een grotere biodiversiteit. In de wijk Vredesplein werken we al een tijdje aan het vergroenen van de omgeving. Deze wand is een pilot. Slaat het aan en vinden we het mooi, dan volgen er zeker meer groene wanden.