Samenwerking ’thuis en WoonEnergie gestopt

WoonEnergie is een energieleverancier. Zij zijn er speciaal voor huurders van woningcorporaties. Toen wij in 2016 samen gingen werken met WoonEnergie hadden zij een betaalbaar en duurzaam aanbod voor huurders. Dat paste goed bij ’thuis want we vinden duurzaamheid belangrijk. Wij zetten ons in voor duurzame woningen, in een duurzame omgeving, werken op een duurzame manier met duurzame materialen. En ook van onze partners verwachten wij dat ze duurzaam werken.

Het aanbod van WoonEnergie is niet meer zo duurzaam als het was en sluit niet meer aan bij onze ambities en werkwijze. Daarnaast is de energiemarkt veel veranderd en zijn er voldoende duurzame energieleveranciers waar onze huurders uit kunnen kiezen. Om die redenen zijn wij met de samenwerking gestopt.

Het heeft geen gevolgen voor onze huurders die al stroom en gas afnemen van WoonEnergie. Een contract voor gas en stroom bij WoonEnergie loopt gewoon door. Een huurder kan zelf beslissen om te blijven bij WoonEnergie of om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het heeft voor huurders die al klant zijn van WoonEnergie geen gevolgen dat de samenwerking tussen ’thuis en WoonEnergie gestopt is. Het is wel zo dat huurders van ’thuis die geen klant zijn bij WoonEnergie dat niet meer kunnen worden.