Sluit een inboedelverzekering af

De cijfers liegen er niet om: bijna 4.000 woningbranden in de eerste helft van dit jaar (bron NOS). Dat betekent gemiddeld 21 woningbranden per dag. Het kan ook u overkomen. Zorg er daarom voor dat u goed verzekerd bent.

’thuis heeft met een zogenaamde opstalverzekering de woning verzekerd tegen brand en schade. Helaas geldt dat niet voor uw inboedel, zoals gordijnen, meubels, vloerbedekking, of alle andere spullen die in uw woning staan. Daar moet u zelf een inboedelverzekering voor afsluiten. Voor een paar euro per maand bent u al verzekerd.

Een inboedelverzekering vergoedt niet alleen schade bij brand, maar ook schade door een lekkende wasmachine of door een inbraak. Niet alleen schade die u zelf veroorzaakt, maar ook schade veroorzaakt door anderen.

Nog een extra tip: sluit uw inboedelverzekering af met huurdersbelang. Dat is speciaal voor huurders. Alle veranderingen, verbeteringen en uitbreidingen in uw huurwoning die u zelf heeft betaald, zijn dan meeverzekerd. Ook de veranderingen die u tegen betaling heeft overgenomen van de vorige huurder, zoals een parketvloer, keuken of badkamer.