Start bouw De Nieuwe Erven

Aan de rand van Veldhoven is een nieuw woongebied volop in ontwikkeling. Deze nieuwe wijk, Zilverackers, bevindt zich in een prachtige groene omgeving. In deze wijk komt het nieuwbouwplan De Nieuwe Erven.

Dit plan is onderverdeeld in 4 deel-erven, bestaande uit koopwoningen, vrije sectorwoningen en sociale huurwoningen van ’thuis. Deze 50 huurwoningen hebben allemaal 2 slaapkamers en een vaste trap naar de zolder. De oppervlakte van de woningen is 105m². Op deze Nul op de Meter-woningen komen zonnepanelen. Onlangs is gestart met de bouw. Naar verwachting worden deze woningen medio 2023 opgeleverd.

De woningen zijn onderdeel van het WoonST concept

13 Woningcorporaties en de 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten in 2021, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: lagere bouwkosten en een sneller vergunning- en bouwproces. Zo kunnen we samen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen en de krapte op de woningmarkt verminderen. Gestandaardiseerd betekent overigens niet dat alle woningen hetzelfde zijn. 

Het laatste nieuws over dit project is terug te vinden op de pagina De Nieuwe Erven. Hier kunt u zich ook aanmelden als belangstellende.