Start bouw laatste fase Vredesplein Eindhoven

Vandaag is de bouw van de laatste fase van project Vredesplein in Eindhoven gestart. In deze laatste fase worden 124 woningen en negen appartementen door Stam + De Koning (VolkerWessels) gerealiseerd. In opdracht van SPF Beheer, Woonstichting ’thuis en Sint Trudo.

De wijkvernieuwing van de wijk Vredesplein startte in 2011 
De arbeiderswoningen uit 1918 werden gesloopt en er werd ruimte gemaakt voor 450 nieuwe koop- en huurwoningen en appartementen rondom drie parken. De oorspronkelijke bewoners hebben samen 5 architecten geselecteerd die het gehele plan in 4 fases hebben ontworpen. De bewoners konden kiezen of ze wilden verhuizen naar een nieuwbouwwoning in de wijk of naar woning buiten de wijk. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan 24 sociale huurappartementen voor 'thuis. Deze appartementen zijn verdeeld over 3 bouwblokken die de entree naar het gebied markeren aan de Kronehoefstraat, de Kortenaerstraat en de Woenselse Markt.

De nieuwe wijk Vredesplein is verrassend en groen
Veel van de huizen hebben de voordeur direct aan het autovrije openbaar groen. Hier is ruimte om te spelen, een praatje te maken en wat te eten of drinken met elkaar. Deze groene ruimte is het domein van voetgangers en fietsers. Zie het als de gemeenschappelijke tuin voor de buurt. Maar ondertussen is er ook nog een eigen achtertuin. Er wordt geparkeerd op afgesloten binnenterreinen. Doordat alle architecten in iedere fase een deel hebben ontworpen is er een mooi divers beeld ontstaan. Diversiteit kenmerkt ook de nieuwe wijk waarin oude en nieuwe bewoners elkaars buren zijn geworden.

Verhuur
Alle 124 woningen en 9 appartementen in de laatste fase zijn bestemd voor verhuur. De eerste woningen worden naar verwachting in de zomer van 2020 opgeleverd. De wijkvernieuwing van de gehele wijk wordt hiermee in het voorjaar 2021 afgerond.

SPF Beheer heeft 77 eengezinswoningen gekocht die in de vrije sector worden verhuurd. De overige 47 woningen betreffen sociale huurwoningen. Hiervan worden 16 woningen door ’thuis en 31 woningen én 9 appartementen door Trudo verhuurd. 

Interesse?
Heb je interesse in een huurwoning uit de laatste fase? Meld je dan voor de sociale huurwoningen aan via Wooniezie (www.wooniezie.nl). De vrije sectorhuurwoningen worden verhuurd door: NMG Wonen uit Nijmegen in opdracht van SPF Beheer. Interesse in een vrije sector huurwoning? Meld je aan via www.hureninvredesplein.nl.