Stijgende energielasten, hoe houdt u het betaalbaar?

Energietoeslag

De prijzen van gas en elektriciteit zijn enorm gestegen. Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Vooral mensen met een laag inkomen komen hierdoor in de problemen. De overheid helpt deze groep mensen met een energietoeslag. Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag ontvangen (maximaal 1.300 euro). Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.

De energietoeslag wordt uitgekeerd door de gemeente. Wilt u meer informatie over de energietoeslag en weten of u hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan op de website van de overheid www.rijksoverheid.nl of van uw gemeente:

Wat kunt u zelf doen om energie te besparen?

Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw energieverbruik én dus uw energiekosten te verminderen.
We geven u enkele tips:

  • Plaats tochtstrips bij deuren en ramen;
  • Breng radiatorfolie aan achter de radiatoren, dit voorkomt warmteverlies;
  • Gebruik ledlampen i.p.v. gloei- of halogeenlampen, deze verbruiken minder energie;
  • Laat niet onnodig deuren openstaan waar de kou door naar binnen kan komen;
  • Monteer een brievenbusborstel, zo komt er geen kou door de brievenbus naar binnen.

Bekijk meer tips voor energiebesparing op

Maak een afspraak met een energiecoach van Energiebox

Woont u in de gemeente Eindhoven, Veldhoven, Waalre of Son en Breugel? Wilt u uw energierekening betaalbaar houden en meteen iets goeds doen voor het milieu? Maak dan een afspraak met een energiecoach van Energiebox. Dit kan bij u thuis, maar ook telefonisch en digitaal. U ontvangt een doos met energiebesparende producten en tips voor energiebesparing. De hulp van een energiecoach is helemaal gratis. Kijk voor meer informatie op de pagina Energiebox.

Wist u dat...

…de gemeenten Best, Eindhoven, Son en Breugel en Waalre gratis cadeaubonnen aanbieden aan huurders? Huurders kunnen de cadeaubon inwisselen voor energiebesparende producten zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Informeer hierover bij uw gemeente.

Heeft u toch moeite om rond te komen?

Laat het ons weten! Wij kijken graag met u mee en wijzen u bijvoorbeeld op financiële regelingen. ’thuis heeft ook een fonds als bestaande regelingen niet voldoende zijn. Neem contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur op (040) 24 99 999.