Struikroven in de Gildebuurt

Bij sloopprojecten wordt steeds vaker aandacht besteed aan het hergebruiken van bouwmaterialen. Maar wat gebeurt er met al dat groen in de voor- en achtertuinen? Daar gaat doorgaans de bulldozer overheen. Niet lang meer als het aan Stichting Struikroven ligt... Struikroven redt bestaand groen uit voor- en achtertuinen om het in dezelfde omgeving een nieuwe bestemming te geven.

Op 25 oktober was het zover en gingen Struikrovers in de Gildebuurt op pad. Ondanks de regen was de opkomst hoog en de stemming goed. Deel van de planten en struiken zijn meegenomen door oud bewoners van de Gildebuurt, kinderen van basisschool De Driestam en omwonenden. In de buurt is een stuk grond tijdelijk beschikbaar gesteld als tijdelijke logeertuin voor het overgebleven groen, een zogenoemde ‘Roverstuin’. Deze planten kunnen op een ander actiemoment weer aan de wijk worden (terug)gegeven. Ook medewerkers van ASML hebben geholpen bij het Struikroven en hebben de Roverstuin voorzien van de eerste planten en struiken.

Wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan groen in buurten en wijken. Groen draagt bij aan een prettige leefomgeving. En bij het slopen van woningen mag het niet verloren gaan. In de Gildebuurt hebben we nog veel groen planten en struiken kunnen redden van de sloop en ze een nieuwe bestemming te geven waar ze weer verder kunnen groeien.