Wist u dat...

… het vanaf 1 juli 2022 verplicht is in Nederland om rookmelders te hebben op elke woonverdieping in huis? Bij brand zijn niet alleen vuur en vlammen gevaarlijk, maar ook de giftige rook. Het koolmonoxide in de rook werkt als een slaapgas. Om brand tijdig te ontdekken, is een rookmelder een uitkomst. Als er rook ontstaat, gaat een rookmelder piepen. Dit is vooral ’s nachts heel belangrijk, want van koolmonoxide merk je niets in je slaap.

… u zelf verantwoordelijk bent voor het schoonmaken van de rookmelder en het vervangen van de batterijen? Als de rookmelder erg vies is, werkt deze niet. Maak minimaal 1 keer per jaar het rooster van de rookmelder schoon met een stofzuiger. De batterij in de rookmelder gaat gemiddeld 10 jaar mee. Vervang de batterij op tijd, daarmee voorkomt u ongelukken.

… het verstandig is om zo nu en dan te testen of uw rookmelder het nog goed doet? Druk ongeveer 10 seconden op de testknop van de rookmelder. Gaat het alarm af? Dan doet uw rookmelder het goed. Bekijk ook het filmpje over rookmelders.

…de gemeente Son en Breugel huurders graag helpt energie te besparen? In september 2021 ontving u van de gemeente de waardebon ‘energiebesparende maatregelen’ ter waarde van €80. Van deze waardebon kunt u energiebesparende producten kopen. U kunt deze waardebon nog t/m 30 juli 2022 inleveren, of tot het budget op is! Kijk voor meer informatie op www.sonenbreugel.nl/waardebon-energiebesparende-maatregelen-huurders.

…de gemeente Eindhoven huurders graag helpt energie te besparen? De gemeente deelt gratis cadeaubonnen uit voor energiebesparende producten t.w.v. €70. U kunt ook kiezen voor een gratis Energiebox plus advies. Bent u huurder in Eindhoven en heeft u nog geen energiebon of energieadvies aangevraagd? Wees dan snel want de voorraad is beperkt. Kijk voor meer informatie op www.eindhoven.nl/energieloket.

…zoeken naar een nieuwe woning begint bij Wooniezie? Bent u op zoek naar een nieuwe woning in de regio Helmond-Eindhoven? Op de website www.wooniezie.nl zoekt u gemakkelijk naar huurwoningen, koopwoningen en bedrijfsruimtes. Sinds kort bieden ook woningcorporatie De Zaligheden en Woonbedrijf hier hun woningen aan.

…we een filmpje hebben gemaakt over de installaties in een duurzame woning? Hierin geven we uitleg over WKO-installaties, verwarmen en koelen van de woning, warm water, ventileren, rookmelders en zonnepanelen. Het filmpje vindt u hier.

… u zelf moet zorgen voor een inboedelverzekering? Het is niet verplicht maar wel verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Anders is uw inboedel niet verzekerd bij inbraak of schade. Als u een inboedelverzekering afsluit, sluit deze dan af met huurdersbelang. Huurdersbelang zijn alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u, voor uw rekening, heeft aangebracht aan uw huurwoning. Ook de veranderingen die u tegen betaling heeft overgenomen van de vorige huurder, zoals een parketvloer, keuken of badkamer.

… u zich kunt aanmelden als geïnteresseerde in een nieuwbouwproject? Ga via de pagina Nieuwbouwprojecten naar het project van uw interesse. Klik vervolgens op de groene aanmeldknop. We brengen u dan op de hoogte als de verhuur start.