Woningen aan het Bloemenplein in Eindhoven zijn opgeknapt

Het groot onderhoud en verduurzaming van 38 eengezinswoningen aan het Bloemenplein in Eindhoven is gereed. In 2017 zijn we met de bewoners gestart om een keuze te maken of we voor 50 jaar of 25 jaar de woningen gaan renoveren. Uiteindelijk zijn we op 30 jaar uitgekomen.

Deze 100 jaar oude woningen zijn een parel in Eindhoven. Door het terugbrengen en behouden van een aantal authentieke elementen zoals raamindeling, behoud van voordeuren en gevel is de uitstraling gebleven. Nieuwe dakpannen, geïsoleerde muren en het vervangen van de kozijnen zorgen ervoor dat de woningen nu een A-label hebben.

Binnen konden de bewoners in aanmerking komen voor het vervangen van de badkamer, toilet en keuken. De mechanische ventilatie zorgt voor een gezonde luchtcirculatie in de woningen.

Prettig samenwerken voor o.a. een groenere woonomgeving

Door het project zijn de sociale banden en contacten tussen de bewoners verstevigd en is er een actieve bewonerscommissie ontstaan.

Samen met de bewoners, WIJ Eindhoven, Caspar de Haan en Gemeente Eindhoven maken we nog een plan om het Bloemenplein en de buurt een groenere uitstraling te geven.