Woningen Hutdijk Waalre verduurzaamd

De eerste mijlpaal op onze route naar CO2-neutrale woningen is een feit: de 18 woningen aan de Hutdijk zijn volledig van het gas af, goed geïsoleerd en klaar voor de toekomst. De woningen worden voortaan elektrisch verwarmd en huurders koken op een inductiekookplaat. Een aantal woningen kreeg ook een nieuwe keuken.

Klimaatadaptief, biodivers en circulair verduurzamen
Bijna alle bewoners kozen voor een infiltratiekrat, zodat aan de voorzijde het hemelwater afgekoppeld kon worden. Infiltratiekratten vangen overtollig regenwater op. Ook hebben we regentonnen geplaatst. Met dit regenwater kunnen bewoners planten water geven. We plaatsten al eerder insectenhotels en nestkasten en zodra het kan planten we verticale tuinen aan de kopgevels. Ook komen er nog sedumdaken op de bergingen. Dit alles draagt bij aan minder wateroverlast, minder hittestress en meer biodiversiteit.

Ook maakten we gebruik van gebruikte materialen. Zo werden oude zinken dakgoten omgetoverd tot dakkapellen. En werden de luifels boven de voordeuren ermee bekleed. 

Verduurzamen doe je samen
We zijn trots op het resultaat. En we zijn trots op de bewoners. Zij hebben ons enorm geholpen om dit project tot een succes te maken. 100% deelname aan dit project was al uniek, maar hun enthousiasme ging nog een stapje verder. Woningen werden opengesteld voor bezichtiging en door de vele contactmomenten ontstond er een nieuw saamhorigheidsgevoel in de straat. Bewoners leerden elkaar beter kennen en besloten een gezellige straat-BBQ te houden. Zo wordt samen verduurzamen Samen ’thuis.

Wij zijn tevreden en de bewoners zijn tevreden
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden deed Blick Marktonderzoek telefonisch onderzoek. We zijn blij met alle positieve reacties. De bewoners van de Hutdijk geven ons gemiddeld een 8,6! Maar natuurlijk zijn er leer- en verbeterpunten. Deze nemen we mee naar de volgende verduurzamingsprojecten. Op naar CO2-neutraal in 2050!