Woonstichting ’thuis bouwt door

De vraag naar betaalbare woningen is nog altijd groot. ’thuis staat niet stil in de ontwikkeling van nieuwe sociale huurwoningen. Onlangs zijn de laatste 10 sociale huurwoningen van in totaal 25 woningen in de vijfde, en laatste, fase van Dijkstraten in Best opgeleverd. Hiermee is de bijdrage van ’thuis van in totaal 190 woningen aan dit mooie plan voltooid. 

We startten daarnaast verschillende nieuwbouwprojecten op en er staan er nog verschillende op de planning:

Start bouw van de eerste WoonST woningen

’thuis en Heijmans hebben de overeenkomst getekend voor de realisatie van 50 grondgebonden WoonST woningen in de Nieuwe Erven (Zilverackers) Veldhoven. WoonST is een concept dat is ontwikkeld samen met gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven en corporaties. Met als doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Hiermee willen we samen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen. Als ’thuis hebben we de primeur om als eerste deze woning te gaan realiseren en daar zijn we trots op! In september wordt gestart met de bouw. De bewoners ontvangen in het voorjaar 2023 de sleutels.
Lees hier meer over De Nieuwe Erven in Veldhoven.

Innovatieve nieuwbouw aan de Ambachtslaan

Zo is in Veldhoven het innovatieve plan ‘Ambachtslaan’ in volle gang. Een project waarbij we een al langer leegstaand appartementencomplex momenteel aan het slopen zijn. En voor de 28 oude appartementen komen maar liefst 56 duurzame appartementen in de plaats! Innovatief omdat we daar gaan bouwen met houtbouw, een snellere en meer duurzame manier van bouwen. Met veel respect voor het milieu. Denk aan bouwen met materialen gemaakt met respect voor natuur en mens. Maar ook aan de toepassing van zogenaamde groene gevels. Daardoor dragen we bij aan een betere biodiversiteit in de omgeving en een natuurlijke wateropvang. Een plan waar ‘groene’ huurders zich zeker thuis zullen voelen!

Een bijzonder project, waar we erg trots op zijn. U kunt op deze website de vorderingen volgen. We plaatsen regelmatig een update. Lees hier over Ambachtslaan in Veldhoven.

Nog meer projecten in de nieuwe wijk Zilverackers

Ook in Veldhoven, in de prachtige nieuwe wijk ‘Zilverackers’, mochten we al het project ‘Huysackers’ realiseren. 22 Nul op de Meter duurzame eengezinswoningen leverden we al op in 2020. En in deze prachtige, groene wijk, mét werkelijk alle voorzieningen voor nieuwe bewoners, bouwen we gewoon door.

Momenteel werken we hard aan de voorbereidingen voor een nieuw project in Zilverackers: ‘Bosakker’. Vanaf dit najaar bouwen we aan 33 woningen, mét zonnepanelen en deze woningen worden dus ook Nul op de Meter woningen. Houd ook de bouw van Bosakker in de gaten via Nieuwbouwprojecten/Bosakker.