Zelf uw woning aanpassen, dat kan!

Een huis is meer dan alleen een stapel stenen. Het is uw woning en daar mag u een fijn thuis van maken. U mag dan ook uw huurwoning gedeeltelijk naar uw eigen wensen aanpassen. De binnenzijde naar uw eigen smaak schilderen, behangen of stofferen? Geen probleem. Maar misschien wilt u de woning wel ingrijpender veranderen. Een grotere verandering zoals een badkamer, een serre of extra toilet? Ook dat kan!

Overleg altijd met ’thuis voordat u begint

Natuurlijk is er een aantal (wettelijke) spelregels waaraan u zich moet houden bij het aanpassen van uw woning. Deze regels staan in het ZAV-beleid waarbij ZAV staat voor 'zelf aangebrachte verandering, voorziening, verbetering of verwijdering'. U moet altijd schriftelijk toestemming vragen aan ’thuis bij een ZAV aan de buitenzijde van de woning. Ook als er extra kosten gemaakt moeten worden om de ZAV in de toekomst weer ongedaan te maken, moet u eerst met ’thuis overleggen.

Voor sommige veranderingen krijgt u een vergoeding bij verhuizing

Benieuwd aan welke voorwaarden een ZAV moet voldoen? En wat er gebeurt als u gaat verhuizen? Of u in aanmerking komt voor een vergoeding? In de flyer Zelf uw woning aanpassen leest u alle informatie. Een ZAV aanvragen kan eenvoudig via de groene knop Zelf Aangebrachte Verandering aanvragen op Mijn pagina.

 

Heeft u toestemming? Bedenk dan ook dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud van de ZAV.