Zelf uw woning aanpassen

De buurtbeheerder aan het woord

Wij komen regelmatig bij bewoners thuis die aanpassingen hebben gedaan om hun woning te verbeteren. We noemen dat Zelf Aangebrachte Veranderingen, ofwel ZAV’s. Voor een ZAV moet u altijd toestemming vragen aan ’thuis. Onze technisch beheerder beoordeelt uw vraag voor een aanpassing aan uw woning en bekijkt of het kan en mag. Dit is niet altijd bekend bij bewoners. Dat is jammer want in het ergste geval moet u de ZAV weer weghalen. Daarom vertellen wij u hier graag meer over.

Wanneer is een aanpassing in een woning een ZAV? Dat is:

  • Een aanpassing aan de buitenzijde van de woning. Denk bijvoorbeeld aan een veranda-dak, airco-unit, rolluiken of satellietschotel.
  • Een aanpassing in of aan de woning waarvoor extra kosten gemaakt moeten worden om ze in de toekomst weer weg te halen. Denk bijvoorbeeld aan een extra wand, aanpassing in de keuken, ligbad of extra toilet.

TIP: Vraag altijd voordat u aan een klus in of aan huis begint aan ’thuis of toestemming nodig is. Dan weet u waar u aan toe bent, wat wel en wat niet mag en voorkomt u vervelende verassingen. Een ZAV-aanvraag kunt u eenvoudig doen via de groene knop 'Zelf Aangebrachte Verandering aanvragen' op de pagina Zelf klussen (ZAV).

Veel klusplezier!