Zooo trots: weer beste werkgever

Net als in 2018, kregen we in 2020 van onderzoeksbureau Effectory de titel Beste Werkgever. Een keurmerk dat je in de corporatiebranche alleen verdient door een heel goede beoordeling van je medewerkers. En eerlijk is eerlijk, daar ga je van glunderen. Begin maart hadden we dit willen vieren, maar corona gooide roet in het eten. Wie had ooit gedacht dat dit zo lang zou duren. Daarom besteden we er hier kort aandacht aan. En ook nu laten we het graag aan onze medewerkers om te vertellen waarom ’thuis de titel Beste Werkgever voor de tweede keer verdiende.

’thuis voelt als één team. Mensen hebben hier oog voor elkaar. Er is oprechte interesse. Los daarvan is het gewoon een hele leuke club. Het afgelopen jaar kwamen er een aantal nieuwe mensen bij. Dat zorgde voor een frisse wind. Onze directeur Luc liet ons kennismaken met de cultuur van een lerende organisatie. Die daagt ons uit om over ons eigen werk na te denken, om stap-voor-stap te verbeteren. Als je met verbeterideeën komt wordt daarnaar geluisterd. Mijn ervaring als teamleider is overigens dat de beste oplossingen van de mensen zelf vandaan komen. Gewoon door naar elkaar te luisteren en praktisch met elkaar mee te denken. Samen overwinnen we op die manier de meest lastige hobbels. Bij ’thuis heerst een cultuur van denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. We zijn er om het samen beter te maken. Als je een keer een fout maakt is dat hier geen probleem, zolang je jezelf maar de vraag blijft stellen: wat kunnen we hiervan leren?”


Teamleider klantbediening Taeko van Gelderen

 

“Werken in de corporatiewereld is leuk omdat je maatschappelijk bezig bent. Daarnaast werken we op het snijvlak van de harde kant, de stenen, en de zachte kant, het wonen. En dan is ’thuis ook nog eens een heel betrokken en ambitieuze club met fijne en kundige collega’s. Ze faciliteren mij in mijn ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Prettig is ook dat de organisatie te overzien is. Daardoor ken je nagenoeg iedereen. ’thuis is een veranderende organisatie, altijd in beweging. Je krijgt als medewerker volop de ruimte om die beweging mee vorm te geven. Dat is niet alleen hartstikke leuk, daar groeien we ook van, als mensen en als organisatie. Bovendien is ’thuis als werkgever heel attent. Zo kon door corona de jaarlijkse zomerbarbecue van de zaak niet doorgaan en dan krijg je een barbecuepakket voor thuis, compleet met een berichtje van Luc, onze directeur. Tot slot zal ik nooit vergeten hoe ’thuis reageerde toen ik, nog herstellend van een forse beenbreuk, aangaf dat ik weer wilde komen werken. Een collega stelde voor dat hij me wel een tijdje wilde halen en brengen. Door dat soort dingen voel ik me hier echt thuis.”


Adviseur strategie & financiën Bianca Wijers

 

“Ik heb best lang gezocht naar een werkgever waar ik me op mijn plek voelde, maar met ’thuis heb ik die gevonden. Ik werk hier nu ruim een jaar en heb het ontzettend naar mijn zin. Inhoudelijk heb ik een leuke baan, maar ik voel me hier ook echt thuis. Wat ik enorm waardeer is het vertrouwen dat je hier krijgt van leidinggevenden en je collega’s. Ze geven je de vrijheid om op jouw manier te doen wat je moet doen, zonder je op de vingers te kijken. Worstel je ergens mee, dan spar je er gewoon over samen met je leidinggevende. Op gelijkwaardig niveau. Wat dat betreft had het contrast met mijn vorige baan niet groter kunnen zijn. Daar keken ze vooral of je beschikbaar voor iets was, bij ’thuis kijken ze of je geschikt voor iets bent. Er is veel aandacht voor jou als persoon. Ook nu door corona veel vanuit huis wordt gewerkt. Met twee jonge kinderen was dat best even een uitdaging. Het is fijn dat je dan een werkgever hebt die je alle ruimte geeft om een nieuw evenwicht te vinden. Je merkt daaraan dat ’thuis jouw welbevinden belangrijk vindt.”


Sociaal projectleider Tijs Maassen

 

“Bij ’thuis zorgen we voor betaalbare huizen voor een doelgroep met een kleine portemonnee. Dat is iets moois om je voor in te zetten. Daarnaast zijn we een lerende organisatie die mensen richting en ruimte geeft. Het is helder waar we voor staan en we dagen al onze medewerkers uit daaraan bij te dragen. Om initiatief te nemen. Fouten maken mag daarbij. Mensen merken dat ze zo echt verschil kunnen maken en dat geeft veel positieve energie in de organisatie. We zorgen hier echt samen voor het resultaat. Dat betekent dat we ook als team de wedstrijd winnen. We zijn zogezegd ‘samen ’thuis’. De voldoening is daardoor enorm. Wat het voor mij persoonlijk hier zo fijn werken maakt? Afgezien van de goede sfeer en het gemotiveerde team, toch ook dat we als corporatie in staat zijn om de maatschappij duurzamer te maken. Door de ruim 10.000 woningen die we in ons bezit hebben kunnen we daar een flinke steen aan bijdragen. En ook dat geeft een gevoel van trots. Dat we nu voor de tweede keer Beste Werkgever zijn wil overigens niet zeggen dat we tevreden achteroverleunen. We blijven onszelf verbeteren.”


Directeur-bestuurder Luc Severijnen