38 woningen Bloemenplein Eindhoven opgeknapt en verduurzaamd

In de Bloemenbuurt Noord in Eindhoven staan 189 huurwoningen van begin vorige eeuw (1922) die aan onderhoud toe waren. Het groot onderhoud aan deelproject Bloemenplein is afgerond.

Omdat de technische staat van de woningen verschilt, is er voor gekozen om onze woningen in de Bloemenbuurt Noord in drie deelprojecten te verdelen:

De 38 woningen aan het Bloemenplein zijn opgeknapt en kunnen weer 30 jaar mee

De bewoners mochten aangeven of ze de woningen op wilden laten knappen voor 50 jaar of 25 jaar. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op 30 jaar en hebben we samen met de klankbordgroep een plan gemaakt. 

Deze 100 jaar oude woningen zijn een parel in Eindhoven. Door het terugbrengen en behouden van een aantal authentieke elementen zoals raamindeling, behoud van voordeuren en gevel, is de uitstraling gebleven. Nieuwe dakpannen, geïsoleerde muren en het vervangen van de kozijnen zorgen ervoor dat de woningen nu een A-label hebben.

Binnen konden de bewoners in aanmerking komen voor het vervangen van de badkamer, toilet en keuken. De mechanische ventilatie zorgt voor een gezonde luchtcirculatie in de woningen.

In december 2020 zijn we gestart met de werkzaamheden aan de woningen aan het Bloemenplein en eind juni 2021 zijn de woningen opgeleverd. Aannemer Casper de Haan heeft het werk uitgevoerd. Dat gebeurde in een zogenoemde ‘ketensamenwerking’. ’thuis en Casper de Haan werken in de uitvoering samen in één projectteam. Door beter samen te werken kan tijd bespaard worden en heeft u minder overlast.

Door het project zijn de sociale banden en contacten tussen de bewoners verstevigd en is er een actieve bewonerscommissie ontstaan.

Samen met de bewoners, WIJ Eindhoven, Caspar de Haan en Gemeente Eindhoven maken we nog een plan om het Bloemenplein en de buurt een groenere uitstraling te geven.