Verduurzaming en aardgasvrij maken 18 woningen Hutdijk in Waalre

In 2050 moeten alle huurwoningen van Woonstichting ’thuis aardgasvrij zijn, een grote klus. De 18 woningen aan de Hutdijk in Waalre zijn de eerste woningen die we volledig aardgasvrij hebben gemaakt. We knapten de woningen dus niet alleen op, maar zijn een stapje verder gegaan. Zo houden we de woningen betaalbaar en dragen wij bij aan een duurzame toekomst.

Anders koken en verwarmen
Aardgasvrij wonen betekent dat bewoners elektrisch gaan koken en dat de woning anders verwarmd wordt. De CV-ketel hebben we weggehaald en vervangen door een elektrische warmtepomp en een boiler voor warm water. Ook hebben alle bewoners zonnepanelen gekregen op het dak. Daarmee wekken ze zelf hun stroom op voor de nieuwe elektrische installaties. 

Aannemer Caspar de Haan en installateur Breman voerden het werk namens ’thuis uit. ’thuis, Caspar de Haan en Breman werkten in de uitvoering samen in één projectteam. Door beter samen te werken kan tijd bespaard worden en hebben bewoners minder overlast. De werkzaamheden zijn in de zomer van 2023 afgerond.