Terugblik 2020

’thuis levert een actieve bijdrage aan een duurzame, toekomstbestendige samenleving waarin iedereen mee kan doen.
In één keer stond de wereld op z’n kop met het coronavirus. Alles moest opeens anders. Dit om mensenlevens te redden en om gezond te blijven. Dat geldt ook voor ons als woningcorporatie. Gelukkig zijn we in staat geweest om veel van onze dienstverlening door te laten gaan. Dit door samen creatief te zijn, met een dosis gezond vertrouwen en met behulp van moderne techniek.
Samen met onze huurders, gemeenten, collega-corporaties, maatschappelijke partners en leveranciers hebben we in 2020 ondanks corona toch mooie resultaten behaald. Een greep hieruit vind u hieronder. Kijk hier voor het complete jaarverslag.

Klik op het blok waarover u meer wilt weten.

De laatste nieuwbouwwoningen Vredesplein klaar

Achter ons kantoor ligt de buurt Vredesplein e.o.. De woningen waren zo ongeveer de oudste woningen van ons bezit. Ze voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom zijn de woningen gesloopt en is er nieuwbouw voor in de plaats gekomen.

Lerende organisatie

’thuis is een lerende organisatie die zichzelf continu wil verbeteren. Het is daarom een bewuste keuze om te investeren in eigen medewerkers.

Duurzame materialen

De sloop en nieuwbouw van de woningen in de Michiel de Ruyterstraat sluiten aan bij onze duurzaamheidsambities. De sloop is circulair, wat betekent dat we het sloopmateriaal zo veel mogelijk opnieuw gebruiken.

Een nieuw thuis voor cliënten van Neos geopend

Het Labrehuis aan de Boutenslaan in Eindhoven was een 24-uurs opvang en tussenvoorziening voor dak- en thuislozen uit de regio Eindhoven. De opvangvoorziening voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en is gesloopt. Een moderne, flexibele woonvoorziening is er voor in de plaats gekomen.

Mooie initiatieven in coronatijd

Een lichtpuntje in deze crisistijd is dat er mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Mensen voelen zich met elkaar verbonden. Samen zoeken ze naar oplossingen om er het beste van te maken.