Mooie initiatieven in coronatijd

Een lichtpuntje in deze crisistijd is dat er mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Mensen voelen zich met elkaar verbonden. Samen zoeken ze naar oplossingen om er het beste van te maken.

We zagen mooie voorbeelden voorbij komen. Zo ook het verhaal van Tooske. Zij hing half maart een brief in de hal van het complex waar ze woont om te laten weten dat ze met plezier een boodschapje doet voor haar buren. Daarnaast maakte ze ansichtkaarten om mensen tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. En vlak voor Pasen verraste ze al haar buren met een zakje paaseitjes. Lees hier het complete verhaal van Tooske.

Ook wij als ’thuis wilden iets doen voor onze bewoners. Het zijn bizarre tijden voor iedereen en zeker voor de senioren onder ons. Zij lopen extra risico. Om ze te beschermen moeten ze binnen blijven en mogen ze geen bezoek ontvangen. We beseffen heel goed dat het ontzettend heftig is. Daarom zochten we naar een manier om onze oudere huurders te helpen en te zorgen dat ze niet alleen zijn.

We hebben oudere bewoners gebeld om persoonlijk te vragen hoe het met ze gaat. En of ze ergens behoefte aan hebben. Dat geven we door aan onze maatschappelijke partners en zij nemen dan contact met onze huurders op. Het kan gaan om een praatje maken of een boodschap doen. Het belangrijkste is dat er contact is en deze bewoners niet alleen zijn. Daar zetten we ons samen met onze maatschappelijke partners LEV Groep,  WIJeindhoven, CMD Son en Breugel, Goedvoormekaar Waalre en Cordaad Welzijn Veldhoven voor in.

Het is leuk om te doen en wordt enorm gewaardeerd. Hartverwarmende reacties kregen we.