Info nieuwe huurder

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! We wensen u veel woonplezier en hopen dat u zich snel thuis voelt. Grote kans dat u nog een boel vragen heeft over de eerste periode als nieuwe huurder. De belangrijkste vindt u hieronder.
Kijk voor meer informatie ook op de 'Checklist nieuwe huurder' en onder de knop 'Ik huur' op deze website. Mocht u toch nog vragen hebben, bel ons dan op (040) 24 99 999. Wij helpen u graag verder.

Veel gevraagd over Info nieuwe huurder

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Stuur de post 'retour afzender'. Streep het adres door en vermeld 'retour afzender'. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken huurder niet door.

Ik ben vergeten de meterstanden door te geven aan de energieleveranciers. Hebben jullie de beginstanden voor mij?

Ja, die vindt u op het inspectieformulier. Die heeft u bij de oplevering van de verhuurmakelaar gekregen. Kunt u het formulier niet vinden? Bel ons dan op (040) 24 99 999.

Wanneer betaal ik mijn 1e huur?

De eerste verhuurnota betaalt u bij het ondertekenen van de huurovereenkomst. U moet met pin betalen.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Ja. Binnen 5 dagen na de verhuisdatum moet u uw nieuwe adres doorgeven. Dit doet u bij de gemeente waar uw nieuwe woonadres is. U kunt dit ook regelen via de website van die gemeente. De gemeente schrijft u dan in in de basisadministratie (GBA). De gemeente zorgt er automatisch voor dat u uitgeschreven wordt bij de gemeente of op het adres waar u eerst woonde.

Kan ik een plattegrond van mijn huurwoning krijgen?

Ja, dat kan. Als u ons belt of mailt, dan sturen wij u die toe. De afmetingen op een plattegrond kunnen afwijken van de werkelijke situatie. Voordat u gordijnen, vloerbedekking of andere zaken bestelt, kunt u beter zelf de woning nameten.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Tijdens de oplevering gaat onze verhuurmakelaar samen met u door de woning. De makelaar schrijft bijzonderheden in een opleverrapport. Ook maakt hij of zij afspraken met u over mogelijke nog uit te voeren werk.

U tekent de huurovereenkomst en u krijgt de sleutels van de woning. U moet tijdens de oplevering ook de eerste verhuurnota betalen. U kunt deze met de oplevering met pin betalen. U mag het ook van te voren naar ons overmaken. Wij sturen u de eerste verhuurnota vóór het tekenen al via e-mail toe.

Wanneer teken ik de huurovereenkomst voor mijn nieuwe woning?

U spreekt met de verhuurmakelaar af wanneer en waar de ondertekening van uw huurovereenkomst is. Na ondertekening en de betaling van de eerste verhuurnota ontvangt u de sleutels van de woning.