Inschrijven Wooniezie

Bent u op zoek naar een huurwoning? Schrijft u zich dan eerst in op www.wooniezie.nl. Op deze website bieden wij en de corporaties in de regio Eindhoven-Helmond vrijkomende woningen aan. Zo heeft u op één website het complete aanbod van beschikbare huurwoningen in de regio én heeft u meer keuze.

Veel gevraagd over Inschrijven Wooniezie

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Hiervoor heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt dat op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Gaat u met meer personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Wat kost inschrijven als woningzoekende?

U kunt zich op www.wooniezie.nl inschrijven als woningzoekende voor regio Eindhoven/Helmond. Dit kan vanaf 18 jaar. Inschrijven en jaarlijks verlengen is gratis. 

Hoe lang duurt het voor ik een huurwoning krijg?

Dat is moeilijk te voorspellen. Dit hangt onder andere af van uw inschrijfduur, in welke straat u wilt wonen of welk type woning u zoekt. Het hangt ook af van de manier waarop we de woning aanbieden. Bieden wij bijvoorbeeld de woning aan via loting dan heeft iedere kandidaat evenveel kans.

Ik heb geen e-mailadres. Kan ik dan toch inschrijven?

U heeft een e-mailadres nodig om u in te schrijven op www.wooniezie.nl. Misschien kunt u het e-mailadres van een familielid of kennis tijdelijk gebruiken. Als dit niet kan, bel ons dan op (040) 24 99 999. Of bezoek een van de woonwinkels van de aangesloten woningcorporaties.

Vervalt mijn inschrijving als ik verhuis?

Deze vervalt als u een huurcontract tekent voor onbepaalde tijd bij de corporaties die zijn aangesloten bij Wooniezie. Elke corporatie kan hier uitzonderingen op hebben.

Als u een woning koopt van Woonstichting 'thuis met KoopGarant of Kopen naar Wens vervalt uw inschrijving ook.

Het maakt geen verschil of u de woning koopt die u nu huurt of een andere woning. In beide gevallen vervalt uw inschrijving

Wilt u in de toekomst weer kans maken op een huurwoning dient u zich opnieuw in te schrijven bij Wooniezie. 

Vervalt mijn inschrijving als ik een tijdelijke sloopwoning krijg?

Uw inschrijfduur vervalt niet als u een tijdelijk huurcontract afsluit voor een woning die wij gaan slopen.

Vervalt mijn inschrijving als ik medehuurder wordt?

Uw inschrijving vervalt niet als u medehuurder wordt. 

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning?

Nee, u kunt zich niet apart inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Het aanbod van nieuwbouwprojecten vindt u op www.wooniezie.nl. U kunt in de meeste gevallen een interesseformulier invullen. Wij brengen u dan automatisch op de hoogte wanneer de verhuur start.

Ik heb geen computer of kan hier niet goed mee overweg, maar wil toch een woning. Wat kan ik doen?

Misschien kunt u gebruik maken van een computer van een familielid of kennis. U kunt ook langskomen in onze woonwinkel in Eindhoven. Hier staat een computer klaar waarmee u zich kunt inschrijven op www.wooniezie.nl of kunt reageren op een woning. U mag ook bellen met ons op (040) 24 99 999.

Wanneer moet ik mijn inschrijving verlengen?

Een maand voordat uw inschrijving vervalt, ontvangt u van ons een herinnering om te verlengen. Uw inschrijving vervalt precies een jaar na de datum waarop u zich heeft ingeschreven. U moet dus vóór die datum verlengen. Verlengen is gratis.

Ik kan mijn inschrijving op Wooniezie niet verlengen want ik heb geen e-mailadres. Wat moet ik doen?

Heeft u zelf geen e-mailadres? Dan kunt u aan uw familie of iemand van uw vrienden of kennissen vragen om (samen met u) uw inschrijving te verlengen.

Als dit niet mogelijk is, dan kunnen wij het voor u doen. Bel ons daarvoor op (040) 24 99 999. 
Wij verlengen uw inschrijving pas als wij uw gegevens hebben gecontroleerd.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende bij Wooniezie. Kan ik mijn inschrijftijd overdoen aan iemand anders?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Uw inschrijving is persoonsgebonden.

Mijn tweelingbroer of -zus heeft al een inschrijving bij Wooniezie. Als ik me in wil schrijven krijg ik een melding dat er al een inschrijving op mijn naam is. Wat kan ik doen?

U kunt daarvoor het beste even met ons bellen op telefoonnummer (040) 24 99 999.