Huuropzegging

Gaat u verhuizen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Minimaal één maand voordat u wilt verhuizen, moet u de huur opzeggen. U kunt uw huur opzeggen via de groene knop 'Huur opzeggen'.

De dag dat wij uw huuropzegging ontvangen, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De einddatum kan elke dag van de maand zijn, maar mag niet in het weekend of op een feestdag vallen. In dat geval geldt de eerstvolgende werkdag als einddatum.

Zegt u minimaal zes weken van tevoren uw huur op? Dan ontvangt u van ons een klusbon met een waarde van € 20,-.

In onderstaand filmpje leggen we uit hoe het precies werkt:

Veel gevraagd over Huuropzegging

Ik heb de huur opgezegd. Tot wanneer moet ik betalen?

U betaald de huur totdat u de sleutels ingeleverd heeft bij de eindopname. Als u een automatische incasso heeft via ’thuis stopt deze automatisch. Heeft u zelf een maandelijkse betaalopdracht bij uw bank gegeven. Vergeet dan niet om de betaalopdracht zelf bij uw bank op te zeggen.

Wat gebeurt er als ik mijn garage of parkeerplaats heb opgezegd?

U krijgt van ons per brief of per e-mail een bevestiging van de huuropzegging. Hierin staat of wij akkoord zijn met de huuropzegging. De sleutels van een parkeerplaats kunt u in onze woonwinkel inleveren. Bij een garage levert u de sleutels in bij de technisch beheerder. Daarvoor heeft u een afspraak gemaakt.

Onze huurovereenkomst staat op 2 namen, een van de namen moet er af. Hiervoor heb ik de huur gedeeltelijk opgezegd via Mijn pagina. Hoe gaat het nu verder?

U heeft een afspraak gemaakt voor de opname. Onze technisch beheerder controleert de woning en maakt een opnamerapport. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

U heeft een geregistreerd partnerschap of een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar. Daarnaast staat de huurovereenkomst op beide namen. Dan heeft u volgens de wet beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen.

Daarna is het belangrijk dat u deze aanpassing aan ons laat weten. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) is de echtscheiding een feit.

Daarna kunt u ons vragen om de naam op de huurovereenkomst te laten veranderen. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u volgens de wet beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Het is belangrijk dat u ons laat weten wie er blijft wonen. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'.

De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Mocht u er samen niet uitkomen wie er in de woning kan blijven wonen, dan kunt u dit voorleggen aan de kantonrechter.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder die op het huurcontract staat kan opzeggen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien of de einddatum veranderen?

Nee, een huuropzegging staat vast. Is er een bijzondere situatie, bel ons dan zo snel mogelijk op (040) 24 99 999.