Huuropzegging

Gaat u verhuizen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Dat kan eenvoudig via de groene knop 'Huur opzeggen'. Minimaal één maand voordat u wilt verhuizen, moet u de huur bij ons opzeggen. 

De dag dat wij uw huuropzegging ontvangen, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De einddatum kan elke dag van de maand zijn, maar mag niet in het weekend of op een feestdag vallen. In dat geval geldt de eerstvolgende werkdag als einddatum. Zegt u meer dan zes weken van tevoren uw huur op? Dan ontvangt u van ons een klusbon met een waarde van € 20,-.

In onderstaand filmpje leggen we uit hoe het opzeggen van de huur precies werkt:

Veel gevraagd over Huuropzegging

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien of de einddatum veranderen?

Algemeen

Nee, een huuropzegging staat vast. Is er een bijzondere situatie, bel ons dan zo snel mogelijk op (040) 24 99 999.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

Nee, alleen de huurder die op het huurcontract staat kan opzeggen.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u volgens de wet beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Het is belangrijk dat u ons laat weten wie er blijft wonen. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'.

De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Mocht u er samen niet uitkomen wie er in de woning kan blijven wonen, dan kunt u dit voorleggen aan de kantonrechter.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) is de echtscheiding een feit.

Daarna kunt u ons vragen om de naam op de huurovereenkomst te laten veranderen. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Algemeen

U heeft een geregistreerd partnerschap of een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar. Daarnaast staat de huurovereenkomst op beide namen. Dan heeft u volgens de wet beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen.

Daarna is het belangrijk dat u deze aanpassing aan ons laat weten. U doet dat door te klikken op de groene knop 'Huur opzeggen'. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Onze huurovereenkomst staat op twee namen, één van de namen moet er af. Hiervoor heb ik de huur gedeeltelijk opgezegd via Mijn pagina. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

U heeft een afspraak gemaakt voor de opname. Onze technisch beheerder controleert de woning en maakt een opnamerapport. De vertrekkende huurder tekent de schriftelijke akkoordverklaring. Als alles akkoord is krijgt u van ons een bevestiging. Het contract staat vanaf dan op één naam.

Wat gebeurt er als ik mijn garage of parkeerplaats heb opgezegd?

Algemeen

U krijgt van ons per brief of per e-mail een bevestiging van de huuropzegging. Op de laatste huurdag levert u de sleutels van de garage en/of parkeerplaats op een van onze bezoekadressen in.

Ik heb de huur opgezegd. Tot wanneer moet ik betalen?

Algemeen

U betaalt de huur totdat u de sleutels ingeleverd heeft bij de eindopname. Als u een automatische incasso heeft via ’thuis stopt deze automatisch. Heeft u zelf een maandelijkse betaalopdracht bij uw bank geregeld? Vergeet dan niet om deze betaalopdracht zelf stop te zetten.