Reageren

Nadat u zich heeft ingeschreven op www.wooniezie.nl kunt u reageren op het woningaanbod. Op Wooniezie staan zowel de vrijkomende woningen die ’thuis aanbiedt, als de woningen die andere corporaties in de regio Eindhoven-Helmond aanbieden.

We bieden onze woningen op verschillende manieren aan. Dit staat bij de advertentie:

  • Via Inschrijfduur: hierbij geldt de langste inschrijftijd.
  • Via Loting: de woning wordt verloot, alle kandidaten hebben evenveel kans op de woning.

Veel gevraagd over Reageren

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe hoor ik dat ik in aanmerking kom voor deze woning?

Algemeen

Na de sluitingsdatum van de advertentie ziet u op www.wooniezie.nl op welke positie u bent geëindigd. Ook kunt u volgen of wij met een kandidaat in gesprek zijn. Als u de eerste kandidaat bent voor de woning dan krijgt u vanuit www.wooniezie.nl een e-mail en/of een sms. Wij vragen u dan om uw interesse in deze woning aan te geven.

Op hoeveel woningen mag ik reageren?

Algemeen

U mag maximaal 3 lopende reacties per keer hebben. Zodra een advertentie niet meer online staat, kunt u direct een nieuwe reactie plaatsen. 

Kan ik alleen op het aanbod van ’thuis reageren?

Algemeen

Nee, u kunt reageren op bijna alle woningen die geadverteerd worden.

Ik reageer op een woning op Wooniezie en ik krijg de melding 'U kunt niet op de deze woning reageren'. Hoe komt dat?

Algemeen

U kunt alleen reageren op woningen die passen bij uw inkomen. Staan uw inkomensgegevens en aantal meeverhuizende personen goed bij uw inschrijving? Dan reageert u op een woning die niet past bij uw situatie. Ook als u niet aan andere voorwaarden voldoet die bij een woning horen, krijgt u een melding. Bijvoorbeeld als u jonger bent dan 55 jaar en op een 55+ woning wilt reageren.

Ik zie een woning leeg staan. Kan ik daar wonen?

Algemeen

Nee, alle woningen verhuren wij via www.wooniezie.nl. Soms staat een woning wat langer leeg voor bijvoorbeeld onderhoud. Het kan ook zijn dat wij de woning willen verkopen. Soms is de woning bedoeld voor een speciale doelgroep.

Moet ik iedere dag het woningaanbod op Wooniezie bekijken?

Algemeen

Iedere dag kunnen er nieuwe woningen op www.wooniezie.nl komen. Wilt u niets missen, stel dan een zoekprofiel in bij uw inschrijving. U krijgt dan een tipbericht als er een woning uit uw zoekprofiel online komt.

Het is mogelijk dat u geen tipberichten ontvangt van vrijgekomen woningen. Met name bij een hotmail, outlook of gmail adres werkt het tipbericht niet altijd. Ons advies is om regelmatig zelf naar het aanbod op Wooniezie te kijken en niet de tipberichten af te wachten.

Ik heb gereageerd op een woning en ik heb er toch geen interesse in. Hoe geef ik dit aan jullie door?

Algemeen

U kunt dit via www.wooniezie.nl doorgeven.

Ik zoek een woning. Waar kan ik zien wat het energielabel is?

Algemeen

Op www.wooniezie.nl staat bij de advertentie van de woning het energielabel.

Er staat een blokkade op mijn inschrijving, ik kan niet meer reageren op woningen. Hoe kan dat?

Algemeen

Uw inschrijving kan om verschillende redenen geblokkeerd of geparkeerd worden. Dit is meestal tijdelijk en zichtbaar bij uw inschrijving. Kijk voor meer informatie op www.wooniezie.nl.

Wat zijn vrije sector huurwoningen?

Algemeen

Vrije sector huurwoningen zijn woningen met een huurprijs vanaf € 808,06. Voor deze woningen krijgt u geen huurtoeslag. Reageren kan via www.wooniezie.nl.