Reageren

Nadat u zich heeft ingeschreven op www.wooniezie.nl kunt u reageren op het woningaanbod. Op Wooniezie staan zowel de vrijkomende woningen die ’thuis aanbiedt, als de woningen die andere corporaties in de regio Eindhoven-Helmond aanbieden.

We bieden onze woningen op verschillende manieren aan. Dit staat bij de advertentie:

  • Via Inschrijfduur: hierbij geldt de langste inschrijftijd.
  • Via snelle reageerder: de woning wordt verloot onder alle woningzoekenden die binnen 30 minuten na 19.00 uur reageren op de woning. Woningzoekenden die na 30 minuten reageren krijgen een plaats op volgorde van reactie.
  • Via Loting: de woning wordt verloot, alle kandidaten hebben evenveel kans op de woning.

Veel gevraagd over Reageren

Mijn inkomen is op dit moment (veel) lager dan wat op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een goedkopere woning?

Ja, u kunt reageren op goedkopere woningen. Zorg dat uw nieuw inkomen goed is ingevuld bij uw persoonlijke gegevens van uw inschrijving. Wij vragen u wel aan te tonen met loonstroken, dat uw inkomen lager is. Het inkomen moet dan passend zijn bij de woning waarop u reageert.

Mijn inkomen is op dit moment (veel) hoger dan wat er op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een duurdere woning?

Ja, u kunt reageren op duurdere woningen. Zorg dat uw nieuwe inkomen goed is ingevuld bij uw persoonlijke gegevens van uw inschrijving. Wij vragen u wel aan te tonen met loonstroken, dat uw inkomen hoger is. Het inkomen moet dan passend zijn bij de woning waarop u reageert.

Ik heb veel spaargeld of eigen vermogen. Mag ik reageren op een duurdere huurwoning?

U kunt geen duurdere woning huren. Uw eigen spaargeld telt niet mee bij het verzamelinkomen van de Belastingdienst. In het verzamelinkomen dat op de inkomensverklaring van de Belastingdienst staat, is de rente uit dit spaargeld wel meegenomen.

Wat zijn vrije sector huurwoningen?

Vrije sector huurwoningen zijn woningen met een huurprijs vanaf € 737,14. Voor deze woningen krijgt u geen huurtoeslag. Reageren kan via www.wooniezie.nl.

Er staat een blokkade op mijn inschrijving, ik kan niet meer reageren op woningen. Hoe kan dat?

Uw inschrijving kan om verschillende redenen geblokkeerd of geparkeerd worden. Dit is meestal tijdelijk en zichtbaar bij uw inschrijving. Kijk voor meer informatie op www.wooniezie.nl.

Ik zoek een woning. Waar kan ik zien wat het energielabel is?

Op www.wooniezie.nl staat bij de advertentie van de woning het energielabel.

Ik heb gereageerd op een woning en ik heb er toch geen interesse in. Hoe geef ik dit aan jullie door?

U kunt dit via www.wooniezie.nl doorgeven.

Moet ik iedere dag het woningaanbod op wooniezie bekijken?

Iedere dag kunnen er nieuwe woningen op www.wooniezie.nl komen. Deze advertenties staan er 2 of 3 dagen op. Dit hangt af van de manier waarop we de woning aanbieden. Wilt u niets missen, stel dan een zoekprofiel in bij uw inschrijving. U krijgt dan een tipbericht als er een woning uit uw zoekprofiel online komt.

Ik zie een woning leeg staan. Kan ik daar wonen?

Nee, alle woningen verhuren wij via www.wooniezie.nl. Soms staat een woning wat langer leeg voor bijvoorbeeld onderhoud. Het kan ook zijn dat wij de woning willen verkopen. Soms is de woning bedoeld voor een speciale doelgroep.

Ik reageer op een woning op Wooniezie en ik krijg de melding 'U kunt niet op de deze woning reageren'. Hoe komt dat?

U kunt alleen reageren op woningen die passen bij uw inkomen. Staan uw inkomensgegevens en aantal meeverhuizende personen goed bij uw inschrijving? Dan reageert u op een woning die niet past bij uw situatie. Ook als u niet aan andere voorwaarden voldoet die bij een woning horen, krijgt u een melding. Bijvoorbeeld als u jonger bent dan 55 jaar en op een 55+ woning wilt reageren.

Kan ik alleen op het aanbod van ’thuis reageren?

Nee, u kunt reageren op bijna alle woningen die geadverteerd worden. Voor de woningen van Woonbedrijf heeft u een aparte inschrijving van Woonbedrijf nodig.

Op hoeveel woningen mag ik reageren?

U kunt onbeperkt reageren op het woningaanbod.

Kan ik op de website van Wooniezie zien van welke corporatie een geadverteerde woning is?

Ja, dit ziet u in de woningadvertentie.

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe hoor ik dat ik in aanmerking kom voor deze woning?

Na de sluitingsdatum van de advertentie ziet u op www.wooniezie.nl op welke positie u bent geëindigd. Ook kunt u volgen of wij met een kandidaat in gesprek zijn. Als u de eerste kandidaat bent voor de woning dan krijgt u vanuit www.wooniezie.nl een e-mail en/of een sms. Wij vragen u dan om uw interesse in deze woning aan te geven.