Huurders aan het woord

Een huis is pas echt je thuis als je er helemaal jezelf kunt zijn, in een buurt die vertrouwd en veilig voelt.
Aan het woord onze huurders. Zij vertellen wat hun huis hun thuis maakt. Samen ’thuis

Wilt u ook uw verhaal met ons delen? Of kent u iemand die het verdient om eens in de schijnwerpers te staan? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar communicatie@mijn-thuis.nl

"Nederland gaf me mijn leven terug"

Mohamed Abadji kwam begin 2020 vanuit Syrië naar Nederland. Dagelijks is hij nog dankbaar voor hoe hij hier werd opgevangen. “Nederland gaf me mijn leven terug”, vertelt hij met een innemende glimlach. “En ik krijg hier zoveel mogelijkheden en kansen.” Maak kennis met een man die zich in rap tempo ontwikkelt tot een medelander om te koesteren.

"Saampjes maken we het graag gezellig"

Ali Bons-Willems voelt zich al 12 jaar thuis in haar appartement aan de Julianaweg in Best. Of eigenlijk voelt ze zich er samen thuis. Met Jo, haar vriendin, die ook op de begane grond woont.

"Ik ben in korte tijd zo rijk geworden"

De weg die Harrie aflegde was geen gemakkelijke. Hij kwam een aantal jaren geleden in de schuldsanering terecht, verloor zijn huis, werd ernstig ziek en eindigde uiteindelijk op straat. Maar als je in zijn seniorenappartement binnenstapt is daarvan niets meer te merken.

"Na een lange dag werken is het hier fijn thuiskomen"

“Ik heb echt geluk gehad met deze woning”, vertelt Glenn als hij op de grote bank vol dikke kussens in zijn woonkamer neerploft. Hij woont in een appartement voor begeleid wonen in de Thuishaven in Son, de gemeente waar hij opgroeide. Uit zijn verhaal wordt al snel duidelijk waarom hij zich zo’n geluksvogel voelt. 

"Ik dacht dat ik geen schijn van kans maakte"

Nederland kampt met een groot woningtekort. Zeker als het om betaalbare woningen gaat. Daarom investeren we bij ’thuis fors in de bouw van nieuwe sociale huurwoningen. Sander wist er een te bemachtigen en hij kan zijn geluk niet op.