Opleverstaat huurwoning

Hoe ziet mijn woning eruit als ik de sleutel krijg?

Een nieuwe woning brengt veel werk met zich mee. Daarom is het goed om te weten wat u kunt verwachten als u de sleutel krijgt van uw nieuwe huurwoning.

Wij zorgen ervoor dat uw woning leeg, schoon, heel en veilig is

Dat betekent dat uw nieuwe woning technisch in orde is. We herstellen grotere schades, maar kleine gebruikerssporen halen wij niet weg. Uw woning is namelijk een bestaande woning, hier hebben andere huurders in gewoond.

U moet zelf uw woning mooi en leefbaar maken

Alles wat nodig is om van uw huis een fijn thuis te maken, moet u als nieuwe huurder zelf (laten) doen. Denk bijvoorbeeld aan het afwerken van muren en vloeren, of het ophangen van gordijnen.

In onderstaande afbeelding geven we u meer uitleg. Klik op de afbeelding voor een printbare vergroting:

* De muren van uw woning hebben een technisch goede afwerking. Dat betekent dat grote scheuren en gaten dicht zijn gemaakt. Het betekent niet dat er geen oneffenheden meer zitten. Dus als u wilt schilderen of behangen, moet u mogelijk uw muren nog glad(der) maken. Ook kan het zijn dat de vorige bewoner ruw granol, schrootjes of steenstrips heeft aangebracht. Als deze afwerkingen technisch in orde zijn, laten wij deze in de woning zitten.